sastanak koalicije / I proračun za 2020. po principu 'trošimo koliko zarađujemo': 'Nema bianco podrške ni u čemu'

Članovi vladajuće koalicije raspravljali su o rebalansu proračuna i onom kojeg tek treba donijeti

23.10.2019.
22:40
VOYO logo

Koliko novca ima i konkretno za što? U utorak navečer članovi vladajuće koalicije predvođene HDZ-om satima su sjedili za stolom i u Banskim dvorima analizirali obrise proračuna koji tek treba donijeti, ali i rebalans ovogodišnjeg. 

Sloge oko financija nema

Plan je da budu spremni za idući tjedan. No u koaliciji, kada su financije u igri, sloge nema, baš kao ni bianco podrške najvažnijem Vladinu dokumentu. Jutro poslije koalicijskog sastanka na Markovu trgu o okviru proračuna, zaključak HDZ-ovaca je ''da je sve ok''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proračun za 2020., kažu Banski dvori, bit će nastavak politike - trošimo koliko zarađujemo. A štedjeti moraju svi.

"U nekim ustanovama jesmo, u nekima nismo, ali prostori su jednostavno mali", izjavio je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić očekuje potporu za novi GUP

No u šarolikoj koaliciji svaki partner ima svoj interes o kojemu ovisi podrška proračunu. Zdravko Marić kratko je komentirao kako ''nije on važan''.

I dok zagrebački gradonačelnik očekuje da mu lokalni HDZ podupre novi GUP, zanimaju ga i kompenzacijske mjere kod poreza na dohodak mladih i povećanja osobnog odbitka. Ali Milan Bandić premijera umiruje: ''Zadnji ću prestati podupirati ovu Vladu do kraja njenog mandata, zato što smo partneri.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No nitko ne nudi podršku na slijepo.

''Ne možete imati bezrezervnu podršku bilo koga dok se ne dogovorimo, ali sam uvjeren da ćemo se dogovoriti'', rekao je predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pa bianco podrške nema u ničemu ili mislite da može? U čemu se može dati u životu? Čekajte da razmislim. Ne pada mi ništa napamet'', komentirao je Furio Radin, saborski zastupnik talijanske nacionalne manjine.

U Vladi su uvjereni da će svaki problem riješiti za stolom, a proračun od 144 milijarde kuna donijeti uvjerljivom saborskom većinom, na zadovoljstvo svih partnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo