I PREMIJER SE OGLASIO O DOLASKU CJEPIVA U HRVATSKU: / 'Ohrabrujuća poruka i daje nadu u normalizaciju života tijekom 2021.'

Image
Foto: Jurica Galoić / PIXSELL

Prioritet je zaštita najugroženijih i najizloženijih - starijih i nemoćnih osoba te radnika u zdravstvenim i socijalnim ustanovama, naveo je premijer

26.12.2020.
10:22
Jurica Galoić / PIXSELL
VOYO logo

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, doc. Krunoslav Capak i koordinatori distribucije, dočekali su danas u 6 sati ujutro prvih 9750 doza cjepiva protiv koronavirusa tvrtke Pfizer-BioNTech.

"Ovo je najvažniji događaj od početka pandemije. Od sutra krećemo s cijepljenjem najugroženijih skupina stanovništva na čitavom teritoriju Republike Hrvatske. Cjepivo se sutra distribuira županijskim zavodima koji će organizirati cijepljenje korisnika domova za starije, zdravstvenog osoblja koje radi s covid pacijentima i djelatnika hitne medicine", rekao je tom prilikom šef HZJZ-a Krunoslav Capak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O dolasku cjepiva u Hrvatsku na svom profilu na Twitteru oglasio se i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

"Jutros su u Hrvatsku stigle prve doze cjepiva protiv #COVID19. Prioritet je zaštita najugroženijih i najizloženijih - starijih i nemoćnih osoba te radnika u zdravstvenim i socijalnim ustanovama. Dolazak cjepiva ohrabrujuća je poruka i daje nadu u normalizaciju života tijekom 2021.", napisao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo