SUZDRŽALI SE OD KOMENTARA: / Milanović i Plenković na Plitvicama, ali odvojeno. Obojica odala počast Josipu Joviću

Image

Predsjednik Republike Zoran Milanović položio je vijenac ispred Spomen obilježja Josipu Joviću u 9 sati, a obilježavanju obljetnice prisustvovat će i premijer Andrej Plenković, i to u 9:40 sati

31.3.2021.
7:44
VOYO logo

Na Plitvičkim jezerima danas se obilježava 30. obljetnica akcije "Plitvice" i pogibija Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika poginulog u Domovinskom ratu. Protokol je počeo u 8,30 sati, a vijence redom polažu obitelj Josipa Jovića i udruge sudionika akcije, potom predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, zatim izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, onda predsjednik Vlade RH Andrej Plenković s potpredsjednicima Vlade Tomom Medvedom i Davorom Božinovićem i na kraju će vijenac položiti predstavnici Ličko-senjske županije i Općine Plitvička jezera.

Image
GRBIN: /

'Milanović ne pretjeruje kad kaže da je Plenković apsolutno nesposoban. To su činjenice'

Image
GRBIN: /

'Milanović ne pretjeruje kad kaže da je Plenković apsolutno nesposoban. To su činjenice'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Republike Zoran Milanović položio je vijenac ispred Spomen obilježja Josipu Joviću u 9 sati, a obilježavanju obljetnice prisustvuje i premijer Andrej Plenković, i to u 9:40 sati.

"Jedan mali broj mladih ljudi, neprofesionalaca s dugim cijevima došlo je ovdje svjesni da mogu ovdje zauvijek ostati i nikada se vratiti. Hrabrost je sve veća, danas mi je to teže shvatiti nego prije. Vječna slava Joviću, za slobodu za koju su se borili", rekao je Milanović. "Sve drugo je povijest, a ovo je početak povijesti", dodao je u kratkoj izjavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrej Plenković i Milanović se nisu susreli jer su zbog epidemioloških mjera polagali vijence u različito vrijeme. Polažući vijenac Plenković je rekao: "Danas na 30. obljetnicu na spomen na akciju hrvatskih redarstvenika koji su na naredbu Tuđmana došli ovdje kako bi vratiti policijsku postaju i pokazali da pravni poredak funkcionira. Obilježavamo i pogibiju Jovića, jednog od brojnih branitelja koji su dali sve što su imali za hrvatsku slobodu...", rekao je. Plenković. "U ime vlade i ministara želim iskazati zahvalnost i poštovanje za slobodu koju su osigurali hrvatskom narodu i uvijek ćemo voditi pažnju o braniteljima i Domovinskom ratu", dodao je.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon toga posjetit će Grad Karlovac, gdje će se sastati će sa zamjenicom župana koja obnaša dužnost karlovačke županice Martinom Furdek Hajdin i gradonačelnikom Damirom Mandićem, te će nazočiti svečanom uručenju ugovora iz ITU mehanizma za Veliko urbano područje Karlovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo