I Višnjići moraju rušiti bespravno izgrađen objekt

Provodeći akciju rušenja bespravnih objekata građevinski inspektori na Hvaru su među bespravnim graditeljima pronašli i obitelj Gorana Višnjića.

17.10.2012.
10:07
VOYO logo

Među bespravnim graditeljima o kojima se u posljednje vrijeme u Hrvatskoj puno govori našla se i obitelj Gorana Višnjića. Naime, tijekom akcije rušenja bespravnih objekata, građevinska inspekcija stigla je i do imanja površine dva nogometna igrališta na otoku Hvaru koje je u vlasništvu Ivane Višnjić. Sporna im je gusterna (spremnik za vodu), koja se nalazi pored kuće i izgrađena je nakon snimanja iz zraka koje je provedeno u lipnju.

Vrdoljak Vrdoljaku kazao da je slučaj gusterne glupost

"Kuća nije sporna, za nju je Ivana imala sve dozvole. Počeli su je graditi prije dvije godine, a dovršena je ljetos. Kako u kući nemaju vode, morali su sagraditi gusternu na susjednoj parceli koja je pašnjak. Ne znam zašto je moramo rušiti jer mi je ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak nedavno rekao da je to s gusternom obična glupost i da neće biti problema jer će se uskoro izmijeniti zakon pa će se gusterne smjeti graditi na poljoprivrednom zemljištu", kazao je Ivanin otac Antun Vrdoljak. Par hrvatski novinari za komentar nisu uspjeli dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernji list piše kako je bespravnu gradnju slučajno otkrio jedan francuski novinar koji je ljetovao na Hvaru. Navodno zgrožen ruglom pokraj kuće, slučaj je prijavio inspekciji. U međuvremenu je Ivana angažirala tvrtku koja će ukloniti spornu gusternu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo