U sjećanje na svoje najdraže / I na Dušni dan mnogi vjernici obilazili grobove najbližih, neki emotivnije doživljavaju ovaj dan od blagdana Svih svetih

Nakon blagdana Svih svetih, vjernici koji nisu stigli krenuli su u obilazak grobova

2.11.2018.
20:43
VOYO logo

Tradicionalno, na Dušni dan, mnogi su vjernici i danas obilazili grobove najbližih, dok neki otkrivaju da ih je jučer spriječila kiša.

Dušni dan, kažu mnogi, emotivnije doživljavaju od blagdana Svih svetih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukama punih lampiona i aranžmana i danas su se obilazila groblja kako bi se odala počast onima koji u ovo doba godine nedostaju više no ikad. Za njihove duše molilo se na grobovima, ali i kod središnjeg križa oko kojeg i danas sve sjaji.

„Ja volim doći na Dušni dan jer je to - evo dan za naše vjerne mrtve i to mi znači puno da mogu taj dan obići mnoge za koje inače molim“, rekla je Katarina iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ovo je za mene kao vjernika dan u kojem su sjećanja vraćena za roditelje, braću, sestre, koje imam tu i na drugom groblju“, poručio je Petar.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stotine vjernika i na dušni se dan zaputilo na groblja. Neki od njih jučer nisu stigli zbog lošeg vremena, a drugi poručuju da bi se grobove najmilijih trebalo obići upravo danas.

„Po našem obiteljskom običaju je da se na dušni dan ide na groblje, a inače mi je i mami danas rođendan pa sam spojila to dvoje“, smatra Dagmar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Popodne nas je kiša omela. Moramo proći više groblja pa smo na kraju obilazak odlučili podijeliti po danima“, rekla je Maja

I dok se nekima na današnji dan bude lijepa sjećanja, većinu samo na spomen Dušnog dana hvata tuga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Josipa dušni dan predstavlja posjet prijateljima s kojima je godinama živio, a više ih nema. To je za njega jedna tužna dužnost.

A ovu dužnost za vikend će obaviti i svi oni koji su jučer i danas bili spriječeni poslom i drugim obavezama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo