I Linić priznao: Veće opterećenje građana više nije moguće

Hrvatska u idućih nekoliko godina planira konsolidirati javne financije bez pomoći MMF-a, izjavio je za ministar financija Slavko Linić odbacivši opciju mogućeg aranžmana s MMF-om.

15.11.2013.
22:23
VOYO logo

Slavko Linić u Bruxellesu sudjeluje na redovitom mjesečnom sastanku ministara financija zemalja članica EU-a. Komisija je objavila izvješće o Hrvatskoj i najavila da će do kraja ove godine predložiti Vijeću EU-a ulazak Hrvatske u proceduru prekomjernog deficita (EDP), budući da je manjak u hrvatskom državnom proračunu znatno iznad dopuštenih tri posto, 5% u 2012. a javni dug će sljedeće godine prijeći 60% BDP-a.

''Hrvatska vlada će zbog ulaska u Postupak prekomjernog deficita (EDP) do siječnja sljedeće godine pripremiti niz mjera, koje će prije svega biti okrenute pokretanju investicijskog ciklusa i dugoročnoj stabilizaciji proračunskih rashod, ali ne na štetu građana'', kazao je u Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Građani su dovoljno siromašni'

Na upit kako će najavljene mjere utjecati na građane, Linić je rekao kako je i Komisija svjesna da su ''građani ionako dovoljno siromašni i da su zaista u teškom položaju'', piše HRT.

''Uz to što imamo probleme u proračunu, mi smo se u posljednje dvije godine odricali za potrebe gospodarstva, za konkuretnost gospodarstva, ali više nema prostora za to i svjesni smo toga da veće opterećenje građana više nije moguće'', rekao je Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo