I HDZ /

i Milanovićev blok gube potporu birača

Početak kampanje, potpisivanje zajedničkog izlaska na izbore Saveza za promjene birači, čini se, nisu nagradili jer je rejting koalicije pao na 35,3 posto.

25.8.2011.
21:32
VOYO logo

Početak kampanje, potpisivanje zajedničkog izlaska na izbore Saveza za promjene birači, čini se, nisu nagradili. Naime, posljednje istraživanje Crobarometra koje provodi Ipsos Puls pokazuje da rejting koalicije lijevog centra nije porastao. Dapače, pao je na 35,3 posto. To je drugi najlošiji rezultat tog saveza od kada su naznačili da izlaze zajednički na izbore.

HDZ koji, pak, izlazi samostalno računa na potporu od 20,8 posto birača. Treća stranka je HSS s 5,7 posto potpore, dok se laburisti već mjesecima vrte oko izbornog praga, a kolovoz završavaju s 5,3 posto. Blok umirovljenici zajedno ima 4,3, a HSLS 3,5 posto podrške birača. HDSSB također može očekivati nekoliko zastupnika, a kao regionalna stranka imaju zavidnih 3,2 posto. Ostale stranke dobivaju 6,2 posto, dok 12,1 posto građana još uvijek ne zna za koga će glasati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najlošiji SDP-ov rezultat u posljednje četiri godine

SDP bi da ide samostalno na izbore u ovom trenutku imao 24,4 posto, a HDZ 20,8 posto glasova. SDP-u je to najlošiji rezultat u posljednje četiri godine, a primjerice od početka 2011. izgubili su 9 posto. HDZ je stabilno loš. Istopila se euforija oko EU i vladajući opet mogu računati na svakog petog birača. To je jedan od lošijih rezultata HDZ-a zadnjih godinu dana, javlja Dnevnik.hr.

Dodajmo svemu još da je popularnost premijerke Jadranke Kosor opet pala ispod 30 posto na 28 posto, dok Zoran Milanović stoji stabilno na 45 posto. Najpopularniji političar i dalje je Ivo Josipović s podrškom od 81 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 73 posto građana smatra da zemlja ide u lošem smjeru, dok njih samo 15 posto misli suprotno. Ne zna ih 6 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo