I DANAS U CIJELOJ ZEMLJI KIŠNO I VJETROVITO: / Pripremite se i na snijeg, a evo kada slijedi razvedravanje

Image

Stigla je najavljena promjena vremena pa je ponedjeljak prošao s puno kiše i vjetra, a i danas se u cijeloj zemlji očekuje slično vrijeme.

7.11.2017.
7:00
VOYO logo

Danas će u nekim dijelovima zemlje u samo nekoliko sati pasti više od polovine prosječne količine kiše za mjesec studeni, piše HRT.

DHMZ javlja da će danas na Jadranu i u istočnim krajevima unutrašnjosti biti promjenljivo, a u ostalim predjelima pretežno oblačno. Povremeno će biti kiše, osobito na Jadranu i u krajevima uz Jadran gdje kiša može biti i obilnija. U najvišem gorju moguće je i malo snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura, a u Dalmaciji uglavnom jugo. Temperatura u unutrašnjosti većinom između 7 i 12, a na Jadranu i u Slavoniji od 11 do 16 °C. Za cijelu obalu je meteoalarm izdao žuto upozorenje.

Prestanak kiše očekuje se mjestimice sredinom tjedna, a krajem tjedna stiže novo zahladnjenje i obilne kiše, a u gorju i snijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U Zagrebu će ostatak tjedna biti promjenjiv. Prestanak oborina očekuje se u četvrtak, no i dalje će biti oblačno. Razvedravanje i sunčano vrijeme bit će u petak i subotu, no u nedjelju će ponovno pasti dosta kiše. Velikih promjena u temperaturi ne bi trebalo biti.

Image

I u sjevernom dijelu zemlje očekuje se oblačno vrijeme uz povremenu kišu te umjereni sjeveroistočni vjetar. Temperature će se sutra kretati između 6 i 10 stupnjeva. Prognoza za Varaždin predviđa kišu također do četvrtka, zatim kratkotrajno razvedravanje i novu kišu u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U gorju bi danas moglo biti snijega na visinama iznad 1000 metara nadmorske visine, a također se očekuje kiša tijekom ovog tjedna.

Image

Kišit će i n sjevernom Jadranu, a tamo će biti i vjetra. Bura će biti jaka, na udare i olujna. Tijekom tjedna će se razmjenjivati vedra i kišna razdoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Promjenjivo i kišno bit će i u Dalmaciji, a tamo će puhati jugo. Mjestimice se i na jugu Hrvatske očekuju obilne oborine.

Image
Image

Čini se da će najmanje kiše ipak biti u Slavoniji. Trebala bi padati danas i sutra, a u četvrtak i petak se očekuju oblačna razdoblja, dok razvedravanje slijedi za vikend. Temperature će na istoku zemlje biti do 15 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo