ENERGETSKA KRIZA / Vlada odlučila za još barem mjesec dana produžiti primjenu nižih trošarina na benzin, dizel i lož ulje

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

S obzirom na to da i dalje postoje okolnosti koje utječu na povećanje cijena energenata, Vlada je zadržala niže trošarine za benzin, dizel i loživo ulje, za razdoblje do 28. veljače

26.1.2023.
13:53
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Smanjene trošarine za benzin, dizel i lož-ulje nastavit će se primjenjivati do 28. veljače, odlučila je u četvrtak Vlada, koja je izmijenila Uredbu o visini trošarine na energente i električnu energiju.

Ministar financija Marko Primorac podsjetio je da je Vlada od ožujka prošle godine 10 puta mijenjala uredbu o visini trošarine na energente i električnu energiju s ograničenim razdobljem važenja, radi sniženja trošarina na bezolovni motorni benzin i dizelsko gorivo te za loživo ulje, u okviru mjera za ublažavanje povećanja cijena energenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da i dalje postoje okolnosti koje utječu na povećanje cijena energenata, Vlada je zadržala niže trošarine za benzin, dizel i loživo ulje, za razdoblje do 28. veljače.

Tako će trošarina na bezolovni motorni benzin iznositi 406 eura za tisuću litara, dizelsko gorivo 353 eura i loživo ulje 21 euro za tisuću litara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnjom izmjenom Uredbe nastavlja se primjena mjere snižavanja visine trošarine, čime su visine trošarina na bezolovni motorni benzin, dizelsko gorivo i loživo ulje i nadalje usklađene s minimalnim visinama trošarina propisanima europskim direktivama, rekao je Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo