sakrila pravo lice / I četvrta Sulejmanova sestra će zagorčati život Hurem!

Image
Foto: RTL

Ovog tjedna u goste Sulejmanu i njegovoj sviti došla je Fatma, četvrta kći prijašnjeg vladara Selima I. Njezin je zadatak, kao i svakoj Sulejmanovoj sestri, zagorčati život sultaniji Hurem i uzburkati pomalo već uspavani harem.

22.11.2013.
14:44
RTL
VOYO logo

Nakon Hatidže, Bejhan i Šah, gledatelji popularne serije "Sulejman Veličanstveni“ upoznat će i četvrtu sultanovu sestru – Fatmu. Na dvor dolazi po službenom pozivu, ali u pratnji sada već odrasle Hatidžine kćeri Huridžan.

Svi se dvorani raduju njezinom posjetu jer smatraju da će Fatma, koju još odmalena smatraju sultanijom veselja i zabave, unijeti dašak vedrine u turobni i tmurni harem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, gledatelji će s vremenom razotkriti njezino pravo lice i doznati pravi razlog njezina posjeta Topkapi palači – krenut će Šahinim stopama i neće imati mira sve dok Hurem živi!

Image
Foto: RTL

Sultanija Fatma uistinu je postojala u prošlosti, no u službenim zapisima Osmanskog carstva nema puno podataka o njezinu životu. Bila je vesela i najpametnija Sulejmanova sestra, ali istovremeno i najokrutnija i najzlobnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije voljela svoje sestre i nećake, osim Džihangira koji joj je bio jedini miljenik. Njezin prvi suprug bio je sandžakbeg Mustafa-paša, no s drugim je suprugom, Kara Ahmed-pašom, stekla veliku moć u zemlji kada je on postao je Veliki vezir, odmah poslije smrti Sulejmanovog zeta Rustem-paše.

Osmanski puk ju je volio zbog njezinih velikih milodara, a kao supruga Velikog vezira uživala je ljubav i poštovanje janjičara. Sahranjena je uz svog supruga, u mauzoleju pored Ahmed-pašine džamije. U čast Fatme 1575. je sagrađena džamija po projektu arhitekta Mimara Sinana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Živahnu sultanovu sestru Fatmu tumači 44-godišnja Meltem Cumbul, poznata turska kazališna, filmska i televizijska glumica koja iza sebe ima 20-tak uspješnih projekata. Među njima su film „Head-on“, koji je 2004. osvojio nagradu Zlatni medvjed za najbolji film, najgledanija televizijska serija 1999. godine „Yılan Hikayesi“ te mjuzikl i „Smokey Joe's Cafe“ i „Taming Og the Shrew“.

Meltem je 2004. godine vodila „Euroviziju“ u Istanbulu, a u svojoj 20 godina dugoj karijeri osvojila mnoge nagrade na međunarodnim festivalima poput onog u Palm Springsu, Queensu, Ankari te Antalyi. Osim što trenutno glumi u „Sulejmanu“, Meltem podučava studente glume na državnom sveučilištu 'Mimar Sinan'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Kako se talentirana i vrlo uspješna glumica snašla u ulozi nove zlice u Topkapi palači, gledatelji su imali prilike vidjeti još u ovotjednim epizodama. No upravo one slijedećeg tjedna donose najveće uzbuđenje, stoga ne propustite gledati seriju "Sulejman Veličanstveni" koja se emitiraju od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat, samo na RTL Televiziji!

Više novosti o seriji možete pratiti i na službenoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/Sulejman.Velicanstveni.RTL

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo