I BISKUP ČESTITAO MILANOVIĆU NA IZBORNOJ POBJEDI: / 'Želim da Hrvatska krene novim Isusovim putem istine, ljubavi i mira'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Mate Uzinić: 'Koristim priliku dok govorim o ovom novom putu za našu domovinu, čestitati našem novom predsjedniku, koji je, između ostalog, u svom pobjedničkom govoru rekao i ovo:

7.1.2020.
8:44
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Dubrovački biskup Mate Uzinić jučer je za vrijeme mise čestitao novoizabranom predsjedniku Zoranu Milanoviću nakon što je uvjerljivo pobijedio u drugom krugu izbora Kolindu Grabar-Kitarović. Biskup je predvodio misno slavlje na blagdan Bogojavljenja ili Sveta tri kralja u crkvici Domino u Dubrovniku, javlja Informativna katolička agencija.

Naime, Uzinić je rekao da našoj zemlji, Crkvi, domovini i svakom pojedincu želi da krenu novim Isusovim putem istine, ljubavi i mira, pa je u kontekstu toga čestitao i Milanoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAKO ĆE VLADATI NOVI PREDSJEDNIK? /

'Okružit će se nestranačkim ljudima, a još je neizvjesno kako će se postaviti prema jednom političaru'

Image
KAKO ĆE VLADATI NOVI PREDSJEDNIK? /

'Okružit će se nestranačkim ljudima, a još je neizvjesno kako će se postaviti prema jednom političaru'

Novi put

"To želim i za ovu našu zemlju. Želim joj da se prestane kretati ovim sebičnim putevima koji je iskorištavaju, koji iskorištavaju druge, kako bi doista svijet, zemlja, čovječanstvo konačno mogli krenuti putem Boga koji je u djetetu postao čovjek, da nam pokaže na koji način možemo biti novi ljudi, novi muškarci i žene. To želim i za našu Crkvu, Crkvu kojoj pripadamo, koja traži puteve obnove, traži načine na koji doista može nastaviti biti – a to joj je poslanje – ona koja pokazuje svjetlo, pokazuje na Isusa Krista, koja ga navješćuje riječima i svjedoči životom kršćana kojeg svi živimo na svojim razinama.

Želim to isto i za našu domovinu. Koristim priliku dok govorim o ovom novom putu za našu domovinu, čestitati našem novom predsjedniku, koji je, između ostalog, u svom pobjedničkom govoru rekao i ovo: ‘Ja od danas radim posao i živim posao drukčije od ovoga do sada'. Rekao je da želi krenuti novim putem. Želim doista njemu da ustraje na tom novom putu. Uz tu želju naravno želim da i cijela naša domovina krene novim putem, putem koji će biti put koji nam je pokazao Isus Krist, a to je put mira, ljubavi, zajedništva, služenja, put koji ne stavlja u središte sebe i svoj interes nego se stavlja na raspolaganje i služenje drugima. Naravno da i svakom od nas pojedinačno želim da krenemo tim putem", kazao je Uzinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo