Ipak je proradio / HZZO izvijestio da je sustav s e-receptima i e-uputnicama ponovo u funkciji: 'Došlo je do problema...'

Image
Foto: PIXSELL, Željko Lukunić

Servisi e-uputnice i e-recepti od danas iza 12 sati ponovno u funkciji, priopćili su iz HZZO-a

29.9.2023.
14:28
PIXSELL, Željko Lukunić
VOYO logo

Servisi e-uputnice i e-recept od danas nakon 12 sati ponovno su u funkciji, izvijestili su u petak iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) te dodali da se uskoro očekuje potpuna normalizacija u radu Centralnog zdravstvenog informatičkog sustava (CEZIH).

"U četvrtak, 28. rujna, tijekom regularnih aktivnosti na konsolidaciji sustava CEZIH došlo je do problema u radu sustava zbog čega određeni servisi poput e-uputnice, e-recepta nisu bili u funkciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah se pristupilo rješavanju problema, te ističemo kako su servisi e-uputnice i e-recepti od danas iza 12 sati ponovno u funkciji", priopćili su iz HZZO-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Neće pa neće. Pacijenti više nemaju strpljenja, lijek za oporavak sustava CEZIH još nije pronađen: 'Ovo je kolaps sustava'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručili su i da se u najskorijem roku očekuje potpuna normalizacija i neometano korištenje svih funkcionalnosti te se ispričali zbog poteškoća uzrokovanih tom situacijom.

Zbog problema u CEZIH-u građani u ljekarnama od jučer nisu mogli podići lijekove putem eRecepta, a nisu bili dostupni ni eUputnice, niti eNalazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ranijoj obavijesti stoji i da od petka od 12 sati do ponedjeljka, 2. listopada, do 10 sati neće biti dostupne prekogranične usluge e-recepta i sažetka o pacijentu.

Tijekom ponedjeljka, 2. listopada, iza 10 sati mogući su povremeni prekidi u dostupnosti usluga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo