HRVATI POHRLILI PO SVOJE DOZE / HZJZ objavio podatke o rekorderima cijepljenja: 'Ovakav interes posljednji put je zabilježen početkom lipnja'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu, a najmanji u Splitsko-dalmatinskoj

12.11.2021.
11:20
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Rekord po broju zaraženih otkad je pandemije u Hrvatskoj zabilježen je u srijedu, 10. studenog ove godine kada smo brojili 7315 novozaraženih. Danas je ta brojka nešto manja, brojimo preko 6440 novih slučajeva zaraze.

Pogoršanje epidemiološke situacije u zemlji rezultiralo je, među ostalim, i povećanim interesom za cijepljenje građana diljem zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovakav interes posljednji put zabilježen početkom lipnja'

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) je objavio nove podatke o cijepljenju. U četvrtak je cijepljen rekordan broj osoba - utrošeno je 31 406 doza, od toga je iskorišteno 18.481 prva doza. Dan ranije, u srijedu 10. studenog, cijepljeno je 27.621 osoba od kojih je 16.747 primilo prvu dozu. Drugu dozu je primilo 3.527 osoba, a dodatnu ili treću dozu 7.347 osoba.

"Ovakav veliki broj prvih doza zabilježen je posljednji put početkom lipnja", navodi HZJZ u izvješću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEVJEROJATNA PROMJENA /

Dramatično porastao interes Hrvata za cijepljenje: Pogledajte što bi se uskoro moglo dogoditi

Image
NEVJEROJATNA PROMJENA /

Dramatično porastao interes Hrvata za cijepljenje: Pogledajte što bi se uskoro moglo dogoditi

Do dana 10. studenoga cijepljeno je 49,06 posto ukupnog stanovništva odnosno 58,67 posto odraslog stanovništva.

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (57,6 posto ukupnog stanovništva, odnosno 69,2 posto odraslog stanovništva), a završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu ostvareno također u Gradu Zagrebu (52,6% ukupnog stanovništva, odnosno 63,4 posto odraslog stanovništva).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primorsko-goranska županija druga je po broju cijepljenih, a potom slijede Varaždinska i Istarska županija.

Najveći otpor prema cijepljenju i dalje je u dalmatinskim županijama - Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj, ali i u Bjelovarsko-bilogorskoj, kao i u Zagrebačkoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HZJZ

HZJZ je pozvao građane koji nisu cijepljeni, posebno one najugroženije, da se cijepe u što kraćem roku. Za informacije o cijepnim punktovima informirajte se putem zavoda za javno zdravstvo u županiji u kojoj se namjeravate cijepiti.

Građani Zagreba mogu se cijepiti bez najavljivanja na više punktova, a više informacija o terminima i lokacijama pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo