UVOĐENJE NADSTANDARDA / Hvalevrijedan potez: Boravak roditelja s djetetom u čakovečkoj bolnici postaje potpuno besplatan

Image
Foto: Miljenko Ovčar

'Naša generalna politika je usmjerena prema tome da imamo najbolju i najmoderniju zdravstvenu skrb'

13.3.2019.
16:14
Miljenko Ovčar
VOYO logo

Boravak jednog roditelja s djetetom u čakovečkoj bolnici bit će potpuno besplatan od 1. travnja, kad se ta nova mjera počinje primjenjivati, piše eMedjimurje.

"Mislim da naši roditelji zaslužuju uvođenje nadstandarda koji im omogućuje besplatan boravak s djetetom u bolnici", rekao je međimurski župan Matija Posavec najavljujući novu mjeru koja će se primjenjivati s početkom idućeg mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

Prošle je godina cijena boravka roditelja s djetetom u bolnici iznosila 262,50 kuna dnevno, a nakon što je Međimurska županija preuzela na sebe dio troška roditelji su po danu plaćali 150 kuna. Za sufinanciranje boravka roditelja 357 djece u dobi do jedne godine iz županijskog proračuna je prošle godine izdvojeno oko 400 tisuća kuna, dok su roditelji još 300 djece u dobi do šest mjeseci u bolnici boravili besplatno kroz projekt Majka dojilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša generalna politika je usmjerena prema tome da imamo najbolju i najmoderniju zdravstvenu skrb, a za to nisu dovoljni samo novac, zgrade i oprema, nego, prije svega ljudi, liječnici i medicinske sestre. Ako se ičime u našoj bolnici možemo pohvaliti to su upravo oni, a odjeli ginekologije, neonatologije i pedijatrije služe kao iznimno pozitivan primjer", naglasio je župan Posavec pa zaključio:

"Tijekom protekle godine u ovoj bolnici hospitalizirano je preko dvije tisuće djece i doista se liječnici trude, ponekad i nadljudskim naporima, da držimo jedan istinski status bolnice – prijatelja djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo