HUMANITARNA AKCIJA #SPASIME SKUPILA ČETVRT MILIJUNA KN: / Jelena Veljača: Hvala svima koji su prepoznali važnost ove akcije!

Image

"Iznad svega zahvaljujem ženama koje su preživjele nasilje, a koje su javno istupile na koncertu i tijekom večeri", zaključila je scenaristica

18.6.2019.
17:14
VOYO logo

RTL je u petak navečer, kao glavni medijski pokrovitelj prenosio humanitarnu akciju #SPASIME kojom je prikupljeno četvrt milijuna kuna donacija za ekonomsku, pravnu, psihološku, liječničku i stambenu pomoć žrtvama nasilja. Humanitarna večer održana je u zagrebačkom hotelu Esplanade tijekom koje su nastupile brojne zvijezde, poput Severine i Jelene Rozge, a na humanitarne telefone javljale su se brojne poznate osobe iz javnog života.

“Hrvatski građani još jednom su pokazali veliko srce i spremnost na pomoć“, poručuju zadovoljno iz inicijative te dodaju: "Fond #SPASIME zahvaljuje Atlantic Grupi, Croatia osiguranju, dm-u Hrvatska, INA-i, Mastercardu i ostalima koji su sudjelovali u aukciji i kupovinom umjetničkih djela eminentnih hrvatskih umjetnika donirali sredstva", priopćili su iz inicijative #SPASIME iza koje stoje Jelena Veljača, Nerma Mehadžić, Una Šeparović Zečević, Jelena Kovačić Solarić, Mirsada Begović, Ana Pecotić i Anica Tomić te Zaklada SOLIDARNA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zahvaljujem našim umjetnicima na velikodušnim donacijama'

"U ime inicijative #SPASIME zahvaljujem svim donatorima, svakom građaninu i svakoj građanki Republike Hrvatske koji su nazvali 060 9003 tijekom humanitarne večeri za Fond za hitnu pomoć žrtvama obiteljskog nasilja, zahvaljujem našim umjetnicima na velikodušnim donacijama umjetničkih radova, našim glazbenicima na čelu s Antom Gelom na humanitarnom nastupanju za žrtve i našu publiku diljem Hrvatske, zahvaljujem svim medijskim partnerima koji su homogeno, unisono i nesebično podržavali akciju bez obzira na ideologiju i uredničku strukturu jer ovo je prioritetno pitanje nevezano uz političku opredijeljenost", rekla je Jelena za RTL.HR.

Image

Dotakla se i svih onih koji su bili uz nju. "Zahvaljujem svojim kolegama i prijateljima čija sam mnoga lica vidjela u pozivnom centru, zahvaljujem hotelu Esplanade, svim našim brojnim suradnicima koje ovom prilikom namjerno ne želim zvati sponzorima - jer smatram da je svaka donirana čaša vode i hrana za radnike tijekom tog dana doista znak partnerstva i prepoznavanja teme, zahvaljujem agenciji Media Val i svom RTL-u što su postali prvaci feminističke borbe za žrtve obiteljskog nasilja", dodala je Jelena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Iznad svega zahvaljujem ženama koje su preživjele nasilje'

Image

Osvrnula se još jednom na to zašto je ova kampanja iznimno bitna. "Iznad svega zahvaljujem ženama koje su preživjele nasilje, a koje su javno istupile na koncertu i tijekom večeri", zaključila je scenaristica. Humanitarna večer održana je kao nastavak nacionalne kampanje koju je pokrenuo Fond #SPASIME početkom lipnja. Osim kupnjom umjetničkih djela na aukciji, u akciji se moglo te se još uvijek može sudjelovati pozivom na broj telefona 060 9003, izravnom uplatom na račun Hrvatske poštanske banke HR8023900011500151640 ili donacijama putem stranice Indiegogo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo