branila Ninčević Lesandrić / 'Htjela sam naglasiti nedostatak': Strenja Linić se ispričala liječnicima zbog neprimjerene izjave

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Prvenstveno sam željela ukazati na kroničan nedostatak liječnika, a posebice anesteziologa u bolnicama', kazala je Strenja Linić

12.10.2018.
22:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborska zastupnica Mosta, dr. Ines Strenja Linić u petak se ispričala zbog svoje neprimjerene izjave na račun liječnika u jednoj hrvatskoj bolnici u kojoj je kazala da se "za anesteziju mora donijeti kulen".  

"Danas sam prilikom obrane kolegice Ivane Ninčević Lesandrić i njenog svjedočanstva o kiretaži koju su joj radili bez anestezije, prvenstveno željela ukazati na kroničan nedostatak liječnika, a posebice anesteziologa u bolnicama. Pri tome sam, potpuno neprimjereno rekla da se u jednoj bolnici 'za anesteziju mora donijeti kulen'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zalažem se za zaštitu liječnika'

Ni u kom slučaju nisam željela reći da se liječnike može potplatiti, i ovim putem se ispričavam svima koje je moja izjava povrijedila. Prvenstvena mi je namjera bila naglasiti nedostatak anesteziologa što posljedično dovodi do toga da se negdje kiretaže rade bez anestezije. 

Vjerujem da svi znaju kako se moje zalaganje u Hrvatskom Saboru zadnje tri godine temelji upravo na zaštiti liječnika i poboljšanju njihovog položaja, stoga vjerujem i da ova izjava neće narušiti sve dobro prethodno učinjeno", poručila je Strenja Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo