Htjela na ultrazvuk dojke, pa je šokirali u bolnici

14.10.2011.
8:36
VOYO logo

I ona se kao i ostale pacijentice za ultrazvučni pregled dojke došla upisati u Opću bolnicu. Sestra na šalteru joj je, pak, rekla da ponovno nazove telefonom u svibnju 2012. godine. Tada bi, naime, tek trebala doznati kada će doći na red za snimanje.

Idi kući, pa nazovi za 8 mjeseci

"Zbog majčine anamneze, a ona je preboljela karcinom dojke, liječnik mi je savjetovao da svake godine obavezno napravim kontrolu, jer spadam u rizičnu skupinu žena. Kako sam lani bila na mamografiji, ove sam godine željela obaviti ultrazvučni pregled. Kad tamo, dočekao me šok. Ne samo da nisam dobila termin, nego su mi dali papirić s brojem telefona da nazovem u svibnju sljedeće godine", ispričala je za Slobodnu Dalmaciju 43-godišnja pacijentica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav ishod nije očekivala budući da je na mamografiju čekala mjesec dana.

Gužve stvorile pacijentice koje se često kontroliraju?

"Mislila sam kako ću i ultrazvuk čekati mjesec-dva, ali ovo je previše. Mislim da je kraj tog šaltera trebala stajati obavijest ženama koliko se čeka. Lako je za nas iz grada, ali kako je nekome tko ne živi u Zadru i mora cijelo jutro izgubiti na put do bolnice. Za te žene bilo bi vrlo korisno da znaju da se prije svibnja ne moraju ni javljati. Meni je jasno kakvo je stanje u zdravstvu, ali pitam tko će biti kriv ako se, ne daj Bože, u ovo vrijeme dok čekam nešto razvije", pita šokirana žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj zadarske bolnice dr. Dario Nakić upoznat je s problemom, no ističe da se toliko čeka samo kod kontrolnih pregleda.

"U slučaju da mamografski nalaz pokaže neku sumnju ili da je riječ o hitnom slučaju, pacijentica na snimanje dolazi puno brže, najkasnije u roku od dva do tri tjedna", pojašnjava Nakić dodajući da su gužvu na listama stvorile pacijentice koje se često kontroliraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109010587006 arti-201108110705006 arti-201102270386006 arti-201102130025006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo