Kod jarunske tržnice / Htio ubiti vlastitog sina: 'Prvo je izvadio pištolj iz jakne i slomio mi arkadu. Iskočio sam iz auta'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Arsen Dedić (45) kazneno je prijavljen i trenutno je u zatvoru

2.1.2019.
19:59
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

R.D. 18-godišnjak, sjedio je s djevojkom i nekoliko prijatelja u jednom od kafića na tržnici kad ga je oko 16 sati nazvao otac i rekao mu da izađe na ulicu jer moraju razgovarati. Njegov otac, Arsen Dedić (45) dovezao se u svom crnom BWM-u i rukom mu je pokazao da uđe u automobil.

R.D. nije znao o čemu njegov otac želi razgovarati pa je bez razmišljanja ušao u automobil i sjeo na suvozačko mjesto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On se odmah počeo derati zbog nekih naših nesređenih obiteljskih razmirica i pola minute kasnije iz jakne izvadio pištolj kojim me udario po glavi i slomio mi arkadu. Od tog mi je trenutka idućih nekoliko trenutaka sve u magli, mislim da sam bio i izgubio svijest nakratko, a tata me tad odvezao krug oko tržnice i zatim stao na parkiralištu. Tu je ponovno krenuo na mene s pištoljem, možda bi me i ubio da ga nisam uspio primiti za ruke i tako ga držati u klinču da ne može pucati", kazao je R. D. za Večernji list.

Uspio je pobjeći

Naguravanje je potrajalo nekih desetak minuta, a za to vrijeme otac ga je do krvi izgrizao po rukama u nastojanju da se oslobodi iz klinča. U cijelom tom kaosu pištolj je jednom opalio, a metak je prošao kroz stražnje vjetrobransko staklo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očevici su promatrali što se to događa u automobilu, ali nitko se nije usudio prići i pomoći 18-godišnjem mladiću. Nakon što je on u jednom trenutku iskoristio trenutak nepažnje svog oca, iskočio je iz auta i počeo bježati prema tržnici. Policiju je pozvala žena čiji je automobil bio parkiran do BMW-a Ardena Dedića. 

"Nakon što sam pobjegao u kasino, nisam želio izlaziti jer nisam znao što će se dogoditi. Policija je stigla do mene nakon petnaestak minuta i zamolili su me da izađem i odvedem ih do mjesta gdje je bila pucnjava. Krenuo sam s njima, a kad smo došli, na tom parkiralištu nije bilo ni automobila ni mog oca. On se sat vremena kasnije sam došao predati", kazao je mladić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac kazneno prijavljen

Njegov otac je u međuvremenu kazneno prijavljen zbog pokušaja ubojstva i dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom, ali i zbog prijetnji koje je te nedjelje upućivao svojoj 32-godišnjoj nevjenčanoj supruzi.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio mu je i jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Dedić svoj pištolj posjeduje potpuno legalno, unatoč tome što je već nekoliko puta bio prijavljivan i osuđivan zbog čak nekoliko kaznenih djela. 

"Trčao sam glavom bez obzira, nisam uopće znao kamo da pobjegnem od njega, bilo me je jako strah jer je on nagao čovjek. Dok sam spašavao živu glavu, čuo sam kako puca iz pištolja, mislim da je ispalio dva ili tri hica, ali nisam imao pojma u kojem smjeru lete meci jer sam mu bio okrenut leđima", ispričao je R.D. za Večernji list

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo