DRUGI OMJER SNAGA /

HSS potpisuje novi koalicijski sporazum sa SDP-om? Nudi im se šest mandata

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Sada će Plenkoviću biti jako teško imati stabilnu većinu u Saboru. Osim ako članovi HSS-a odbiju koalicijski sporazum s potpisom Davora Bernardića i Kreše Beljaka

16.5.2017.
13:55
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

HSS na nacionalnoj razini potpisuje koalicijski sporazum sa SDP-om, a kako piše Dalmatinski portal, u posjedu su sporazuma o kojem se odlučuje na elektronskoj sjednici HSS-a, a u kojem stoji uvodno da sukladno iskazanoj volji o stvaranju izborne koalicije i zajedničkom izlasku na sljedeće izbore za Sabor s ciljem pobjede i sastavljanja koalicijske Vlade potpisuju sporazum o zajedničkom izlasku na izbore. 

Sjednica je sazvana elektronskim putem jer se većina članova Glavnog odbora HSS-a izjasnila da želi tako zbog predizbornih aktivnosti kandidata, ali isto tako dio HSS-ovaca koji se protive ovakvoj suradnji kažu da Krešo Beljak saziva elektronsku sjednicu jer je nema podršku Glavnog odbora te da je ovako lakše manipulirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim sporazumom se HSS-u nudi šest prolaznih mandata, jedan više nego sada. i čini se da su izvanredni izbori korak bliže. Osim ako članovi HSS-a odbiju koalicijski sporazum s potpisom Davora Bernardića i Kreše Beljaka.

Predsjedništvo SDP je, piše Dalmatinski portal, na sjednici prema dostupnim informacijama usvojilo ovaj koalicijski sporazum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo