HSS LJUTIT JER JE VLADA DALA PREDNOST VJERONAUKU PRED PREDMETIMA OPĆE KULTURE: / 'Još jedan način degradacije nastavnika'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSEL
26.9.2018.
12:42
Nel Pavletic/PIXSEL
VOYO logo

"Njihove namjere su, što je sada i više nego očito, uništiti svaku nadu hrvatskog čovjeka u bolju budućnost naše zemlje te stvaranje nove generacije indoktriniranih glasača, koji će nakon završetka školovanja misliti da je jedino važno u životu svake četiri godine glasati za HDZ", navodi HSS

Hrvatska seljačka stranka (HSS) izrazila je danas neslaganje s odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO) i Vlade kojom se u strukovnim školama vjeronauku daje prednost pred predmetima opće kulture te poručila kako se time degradiraju nastavnici i mladi ljudi.

"Reforma iz kuhinje MZO-a, kojemu je na čelu 'nezavisna' ministrica Blaženka Divjak, a prema kojoj se vjeronauku daje prednost pred predmetima opće kulture - geografijom, povijesti i biologijom, ne predstavlja napredak obrazovnog sustava nego daljnju degradaciju i zaglupljivanje mladih ljudi", ističe HSS u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ironičan savjet Vladi

HSS je ironično savjetovao Vladi da "jednako ekspresno, kao što su donijeli takvu skandaloznu odluku, ukinu upisne kvote na fakultetima iz predmeta koje izbacuju iz strukovnih škola".

"Ovo je još jedan od brojnih načina degradacije nastavnika, koji resorna ministrica provodi, stoga nema potrebe za velikim upisnim kvotama, jer mladi ljudi za koju godinu više neće imati gdje predavati. HSS smatra kako je pošteno da im se to kaže na vrijeme", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSS: Vlada je pokazala pravo lice

Iz HSS-a dodaju da su ovim činom Vlada Andreja Plenkovića i MZO do kraja pokazali svoje pravo lice.

"Njihove namjere su, što je sada i više nego očito, uništiti svaku nadu hrvatskog čovjeka u bolju budućnost naše zemlje te stvaranje nove generacije indoktriniranih glasača, koji će nakon završetka školovanja misliti da je jedino važno u životu svake četiri godine glasati za HDZ", tvrdi HSS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo