HSP / ovako zamišlja kip Isusa u Splitu

7.7.2011.
17:24
VOYO logo

Našoj redakciji predsjednik HSP-a u Splitu Hrvoje Tomasović poslao je presliku optužnice podignute protiv Keruma u kojoj ga se tereti da je 1993. godine iz Italije prošvercao 75 tona šećera kupljenog od milanske tvrtke Visa. Zahvaljujući zastari, ovaj slučaj nije dobio sudski epilog, a Tomasović kaže da je šteta što se u Hrvatskoj ne može dva puta suditi za isto kazneno djelo.

"A on je meni rekao da lažem kada sam to rekao! Nedozvoljena trgovina za vrijeme rata proglašena je nedavno ratnim profiterstvom, a za to nema zastare", kaže Tomasović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerumu mu osporava i da se prvi sjetio izgradnje Isusovog spomenika, jer se sjeća da je takvu inicijativu imao HČSP prije nekoliko godina, dok je, kaže, HSP otišao po tom pitanju najdalje. Proslijedio nam je, naime, idejni nacrt spomenika Isusu na lokaciji gdje se "može početi graditi sutra".

'Nema tako velikog Isusa...'

"Spomenik Isus treba biti na Katalinića brigu, gdje je bilo stratište Hrvatskih mučenika pod komunističkim režimom! To je najlipše misto u gradu!', kaže Tomasović. Kaže da "Kerum laže da će ga graditi jer da bi Isusa postavio na Marjan, mora promijeniti Generalni urbanistički plan, dobiti dozvole četiriju različitih ministarstava te 'ošišati' šumu i granje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na Katalinića brigu može graditi sutra i mi smo mu rekli da se protivimo izgradnji kipa na Marjanu i da ako ga misli graditi kao svoj hotel Marjan, da se mani ćorava posla i ostavi nama da ga gradimo", kaže HSP-ovac dodajući kako su on i njegove stranačke kolege, u slučaju da Isusa Kerum ipak postavi na njima dražu lokaciju, spremni dati svoje plaće za izgradnju spomenika.

Za gradonačelnika kaže i da "nema tako velikog Isusa koji bi mogao sprati sve njegove grijehe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105100647006 arti-201107060778006 arti-201107070195006 arti-201107060013006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo