OTKRIO I RAZLOG /

HSLS ostaje uz HDZ: Kosor predložio izlazak iz koalicije, Središnje vijeće odbilo njegov prijedlog

Zaključeno je da to nije dobar potez za jednu liberalnu i građansku stranku

15.9.2019.
15:53
VOYO logo

Središnje vijeće HSLS-a u nedjelju nije prihvatilo prijedlog predsjednika stranke Darinka Kosora da izađu iz vladajuće koalicije na državnoj razini.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor je, nakon sjednice Središnjeg vijeća te političke stranke u Novom Vinodolskom, izvijestio da je on predložio da se izađe iz vladajuće koalicije na državnoj razini, ali da to Središnje vijeće nije prihvatilo, s tim da je jedini razlog bila ocjena da ne bi bilo dobro da liberalna i građanska stranka izađe iz koalicije na temi nacionalnih manjina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor je istaknuo da razlog njegova prijedloga za izlazak iz koalicije nisu bile samo dvije posljednje konferencija za novinstvo predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, nego i opće stanje u koaliciji.

To su, rekao je, "pitanja Milana Bandića i GUP-a, do svih ucjena koje imamo iz HNS zadnjih godinu dana, završno s ucjenama za nastavnike i plaće, te Uljanika i restrukturiranja u iznosu od 10 milijardi kuna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Kosora prenesene ovlasti da odlučuje o izlasku iz koalicije

Kosor je rekao da odluka Središnjeg vijeća nije bila jednoglasna. Središnje vijeće je donijelo odluku i da se odluka o ulasku i izlasku iz koalicija u iduća dva mjeseca, do Sabora stranke, prenesu na predsjednika stranke. 

"To znači da ako se ponovi konferencija za medije Milorada Pupovca, ako budemo imali zahtjev Milana Bandića da se usvoji GUP, inače neće biti saborske većine, ili ako budemo ponovno imali desetu ucjenu HNS-a, da ja sam, s prenesenim ovlastima od Središnjeg vijeća donesem odluku o izlasku iz koalicije. I to će tako i biti", kazao je Kosor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo