Hrvatsku će za vikend zamesti snijeg, padat će i u Dalmaciji

Snježni val nastavit će se sve do početka sljedećeg tjedna, a vrhunac se očekuje tijekom vikenda.

5.12.2012.
10:27
VOYO logo

Prve 'ozbiljnije' snježne padaline zabilježene su u utorak navečer na području kontinentalne Hrvatske, a za one koji vole zimu i snijeg stižu dobre vijesti.

Naime, uz tek povremena sunčana razdoblja, vrijeme će se dodatno pogoršavati prema kraju tjedna, a i temperature će padati. Za vikend se tako očekuje pravo snježno nevrijeme diljem Hrvatske. Na području Zagreba u subotu bi moglo pasti i do 20 centimetara snijega, a u ostatku nizinske Hrvatske i do 30 centimetara. Dnevne temperature neće prelaziti 0 stupnjeva Celzijevih. Zapuhat će jak sjeverni i sjeverno-istočni vjetar koji će dodatno pojačavati osjećaj hladnoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše snijega tijekom vikenda će pasti u gorskoj Hrvatskoj - do 50 centimetara, a snijeg će padati i na području sjevernog Jadrana, na pojedinim otocima, te na području Dalmacije, posebice u unutrašnjosti. U mjestima uz Jadran ne očekuje se zadržavanje snježnog pokrivača, no najveći problem stvarat će jaka i olujna bura.

Kako doznajemo od Dunje Mazzocco Drvar iz DHMZ-a, zbog bure su moguće snježne vijavice zbog kojih bi promet iz unutrašnjosti i prema Jadranu i obrnuto mogao biti u prekidu. Zbog toga se vozačima savjetuje da odgode putovanja, a ukoliko to nije moguće vrlo je važno pripremiti se za zimske uvjete i moguće zastoje u prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo