ŽUTI METEOALARM / Hrvatsku će opet zahvatiti veliko grmljavinsko nevrijeme: Samo na jugu zamlje neće pasti ni kapi kiše

Image
Foto: RTL/ilustracija

Dobra je vijest da bi vikend trebao biti miran jer je najavljeno smirivanje vremena u petak

10.7.2018.
15:52
RTL/ilustracija
VOYO logo

Uz prolazno povećanu naoblaku, na kopnu lokalno može pasti malo kiše ili poneki pljusak praćen grmljavinom, a to bi prvi mogli osjetiti stanovnici Slavonije i Baranje, javlja DHMZ.  

Najviša dnevna temperatura većinom od 26 do 31 stupnja Celzijusa, ali zato u srijedu pogoršanje vremena, osim u Slavoniji mogu očekivati i stanovnici ostalih regija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naoblačenje s kišom te pljuskovima i grmljavinom u noći i ujutro zahvatit će zapadne i sjeverne krajeve, a oborine mjestimice mogu biti obilne. U ostatku zemlje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a od sredine dana pljuskova s grmljavinom bit će u istočnoj Hrvatskoj i u Lici. Pretežno sunčano i uglavnom suho zadržat će se u Dalmaciji. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će zapuhati umjereno jugo i južni vjetar. Jutarnja temperatura većinom od 15 do 20, na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna od 23 do 28, u Dalmaciji i do 31°C", najavljuje srijedu DHMZ

Kao i prošlog tjedna, Meteoalarm je opet izdao žuto upozorenje, a jedini koji se nalaze u sigurnoj, zelenoj zoni, stanovnici su kninske, splitske i dubrovačke regije. Ostatak zemlje bit će pod žutim upozorenjem, što znači da se mogu očekivati i obilnije oborine.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

Slično vrijeme može se očekivati i u četvrtak, ali dobra je vijest da bi vikend trebao biti miran jer je najavljeno smirivanje vremena u petak.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo