HRVATSKU BI MOGAO ZAHVATITI VAL ŠTRAJKOVA: / Vlada dobila ultimatum sindikata liječnika, prosvjetara, policajaca...

Image

Voda je sindikalcima došla do grla pa se ne treba čuditi da Banskim dvorima postavljaju ultimatum: Ili će pristati na njihove zahtjeve za povećanjem plaća,

2.9.2019.
9:56
VOYO logo

Ako je suditi prema najavama sindikata, Hrvatsku bi ove godine doista mogla dočekati vruća jesen, piše u broju od ponedjeljka Jutarnji list. Sindikalcima je ovaj put, potvrdili su za dnevnik sindikalni čelnici, voda došla do grla pa se ne treba čuditi da Banskim dvorima postavljaju ultimatum: Ili će pristati na njihove zahtjeve za povećanjem plaća, ili će organizirati štrajkove i prosvjede.

Image
Image

25.02.2014., Sibenik - U podne je zapoceo dvosatni strajk upozorenja. Na dva sata stat ce sve one sluzbe koje su nam vazne za svakodnevni zivot, u znak solidarnosti s onima koji rade, a ne primaju place. Vlakovi, tramvaji i autobusi u svim vecim gradovima stat ce na pet minuta, a vozaci ce trubiti. Nastava u skolama zavrsena je u 12 sati. Stariji ucenici pusteni su kucama, a za mladje je organiziran smjestaj. Lijecnici i medicinske sestre odrzat ce samo polusatni skup solidarnosti. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Prijetnje štrajkovima i prosvjedima vrlo su realne. Ljudi odlaze iz Hrvatske, ne žele raditi u ovakvim uvjetima i za ovakve plaće upozorava za Jutarnji Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata. Dodaje da Hrvatska u porastu plaća zaostaje za ostalim novim članicama EU, koje većim plaćama nastoje ublažiti problem iseljavanja s kojim se i one suočavaju. Rumunjska i Bugarska još su prije nekoliko godina shvatile da samo većim plaćama mogu zaustaviti iseljavanje i krenule su povećavati plaće. Nisu se pritom previše osvrtale ni na preporuke Europske komisije, ni međunarodnih financijskih institucija objašnjava Sever.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREGOVORI SU PROPALI, LIJEČNICI I MEDICINSKE SESTRE IDU U ŠTRAJK: /

'Poručujemo građanima da očekuju još veće liste čekanja'

Image
PREGOVORI SU PROPALI, LIJEČNICI I MEDICINSKE SESTRE IDU U ŠTRAJK: /

'Poručujemo građanima da očekuju još veće liste čekanja'

Zahtjeve za većim plaćama Vladi su, podsjetimo, postavili liječnici, prosvjetari, policajci i zatvorski čuvari. Uz to, povećane plaća traže i vozači autobusa, iako njihov poslodavac nije Vlada, nego privatne tvrtke, javnim iznošenjem zahtjeva za većim plaćama i akcijama poput zaustavljanja prometa žele, ističe Sever, skrenuti pozornost na svoj problem, donosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo