Hrvatskom selu tri milijarde eura

Tri milijarde eura na raspolaganju je hrvatskom selu u sljedećih sedam godina u okviru programa ruralnog razvoja Europske unije.

4.3.2014.
15:20
VOYO logo

"Mi iz Osječko-baranjske županije nastojimo povezivati i objedinjavati aktivnosti sveučilišta i krajnjih korisnika, srednjeg poduzetništva, malog poduzetništva, velikih korisnika, dakle velikih tvrtki ali isto tako i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, turističkih gospodarstava i to na način da im pružimo kompletnu, cjelovitu informaciju o mogućnostima korištenja fondova Europske unije", rekao je Šišljagić.

Komunalna infrastruktura, turizam i obiteljska poljoprivredna gospodarstva čekaju ova sredstva kao ključna za razvoj u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naš seljak teško prihvaća ono što je novo'

U sve se uključuje i Poljoprivredni fakultet u Osijeku koji će obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima ponuditi sve što je aktualno ovoga trenutka, kaže dekan Vlado Guberac.

"Ono što nas čeka u narednim godinama, što nam Europa na neki način nameće i da u tom pravcu i usmjerimo OPG i njihov rad, odnosno, njihovu djelatnost. To je na nama. Na jedinicama lokalne samouprave je da to prihvate ili ne prihvate. Naš seljak teško prihvaća ono što je novo, ali jednom kad se uvjeri da je to dobro, onda ga nitko ne može u to razuvjeriti", zaključuje Guberac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo