Hrvatski vojnik ranio se u Afganistanu

Hrvatski vojnik u misiji ISAF na sjeveru Afganistana propucao se pištoljem u srijedu navečer po našem vremenu.

8.3.2012.
11:55
VOYO logo

Pripadnik 18. hrvatskog kontingenta u misiji ISAF, koji je raspoređen na dočasničkoj dužnosti u kampu Mike Spann na sjeveru Afganistana, ozlijedio se prilikom opaljenja iz pištolja u srijedu navečer u 23.15 sati po lokalnom, odnosno u 19.45 sati po hrvatskom vremenu, priopćeno je iz MORH-a.

Tom prilikom je istodobno lakše ozlijeđen i još jedan pripadnik ISAF-a koji nije iz sastava hrvatskog kontingenta. Odmah po događaju, obojica ozlijeđenih, od kojih jedan ima prostrjelnu ozljedu potkoljenice, a drugi prostrjelnu ozljedu natkoljenice, liječnički su zbrinuti, te su prebačeni u bolnicu kampa Marmal na sjeveru Afganistana i izvan su životne opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MORH će provesti istragu

Obitelj ozlijeđenog pripadnika OSRH, kojemu je ovo drugo sudjelovanje u misiji ISAF, izviještena je o događaju, a o navedenom slučaju provest će se istraga, stoji u priopćenju MORH-a.

Upravo ovih dana pripadnici 18. hrvatskog kontingenta u čijem je sastavu i ozlijeđeni pripadnik OSRH završavaju svoje šestomjesečne zadaće u Afganistanu i u tijeku je primopredaja dužnosti s 19. hrvatskim kontingentom, koji je prije nekoliko dana upućen u misiju ISAF u Afganistanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo