PRESUDILO MU CIJEPLJENJE / Zekanović, po svemu sudeći, leti iz stranke: ' Želim biti dio znanstvene desnice'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

'I dalje smatram da svaki odgovorni političar mora pozivati građane na cijepljenje jer je to jedini, iako ne savršeni, način kako se možemo boriti protiv koronavirusa', rekao je Zekanović

17.12.2021.
11:28
Dusko Jaramaz/Pixsell
VOYO logo

Hrvatski suverenisti će na današnjoj sjednici Predsjedništva raspravljati o isključenju njihova saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića iz stranke, neslužbeno doznaje Jutarnji list od izvora iz vodstva Suverenista.

Razlog izbacivanja Zekanovića su očigledno njegovi posljednji istupi u kojima je optužio desničare, ali i ostale političare, da su krivi što se više ljudi nije cijepilo protiv koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću im otežavati postupak isključenja iz stranke", rekao je Zekanović za Jutarnji list. Iako je pozvan na sjednicu Predsjedništva stanke, kaže da na nju neće doći.

"Ostajem nezavisan zastupnik u Hrvatskom saboru, a što se tiče mojih stavova, opet bih sve učinio isto. I dalje smatram da svaki odgovorni političar mora pozivati građane na cijepljenje jer je to jedini, iako ne savršeni, način kako se možemo boriti protiv koronavirusa", rekao je Zekanović za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CIRKUS BEZ KRAJA /

Zekanović vrtio globus provocirajući Selak Raspudić; Ona mu uzvratila: 'Čovjek poželi da je Zemlja ravna ploča'

Image
CIRKUS BEZ KRAJA /

Zekanović vrtio globus provocirajući Selak Raspudić; Ona mu uzvratila: 'Čovjek poželi da je Zemlja ravna ploča'

'Nije mi teško palo'

U razgovoru za 24sata Zekanović je rekao također da ostaje pri svojim stavovima. "Cijepljenje je jedino oružje koje imamo protiv korone. Nije savršeno, ali je za sada najbolje", dodao je.

"Nije mi teško palo to, ne shvaćam to tako, nisam ja takav čovjek. Ostajem tu gdje jesam, nastavit ću svoju borbu i rad. Ostajem na desnici, ali sad ću biti nezavisan. U HDZ me nisu zvali niti neću ići", rekao je Zekanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i da je prerano još razmišljati o osnivanju nove stranke. "Nisam još razjasnio, prerano mi je za to. Za sad ostajem nezavisni. Imam veliku podršku kolega, zovu me i daju mi za pravo. Želim biti dio akademske desnice, dio znanstvene desnice. To mi je cilj", rekao je Zekanović.

"Ako im treba olakšati proces, to ću i napraviti, samo neka zatraže. Ne želim sukobe", zaključio je Zekanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo