Ostavio je neizbrisiv trag / Hrvatski političari opraštaju se od Balaševića: 'Bio je glas razuma u vremenu koje je razum napustilo u potpunosti'

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Političari se kroz stihove opraštaju od velikog glazbenika

19.2.2021.
20:03
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Broje javne ličnosti, opraštaju se od glazbenog velikana Đorđe Balaševića koji je preminuo u petak u 67. godini života. Posljednji pozdrav u znak sjećanja ne legendu koji je ostavio trag u čitavoj regiji, poslali su i brojni hrvatskih političari. 

Objave posvećene Balaševiću

Tako se na svom Twitteru oglasila i bivša premijerka Jadranka Kosor prisjetivši se popularne Balaševićeve pjesme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djevojka sa čardaš nogama, eh, pjevalo mi se u nekom divnom davnom vremenu. Sve je to bila mladost i ljubav i pjesma i Đole. I opet ode dio života", napisala je Kosor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Balaševića se oprostio i predsjednik SDP-a Peđa Grbin, također uz Balaševićev stihove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojan Glavašević od velikog glazbenika oprostio se putem dvije objave na Twitteru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O smrti Đorđa Balaševića oglasio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je u priopćenju izrazio sućut njegovoj obitelji.

''S velikom tugom i žaljenjem primio sam vijest o smrti Đorđa Balaševića, velikog kantautora i dobitnika mnogobrojnih nagrada. Glazbena kulturna scena ostala je bez velikog umjetnika, koji je tijekom svoje dugogodišnje i uspješne karijere emotivnim pjesmama, vedrim duhom i izrazitom energijom ostavio neizbrisiv trag u srcima publike. U ovim tužnim trenutcima suosjećamo s vama. U ime Grada Zagreba i u svoje osobno ime izražavam vam najiskreniju sućut", piše u priopćenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike