MIHAJLO PERENČEVIĆ / Hrvatski poduzetnik pod sankcijama: 'Vodi tvrtku koja posluje u sektorima od strateškog značaja za Rusiju'

Image
Foto: Profimedia

Perenčević slovi za jednog od imućnijih Hrvata, a bivši predsjednik Dmitrij Medvedev odlikovao ga je Ordenom prijateljstva

1.7.2022.
18:53
Profimedia
VOYO logo

Pod sankcijama se u Velikoj Britaniji ovih dana našao hrvatski poduzetnik Mihajlo Perenčević koji je, kako navode, "predsjednik ruske kompanije za izgradnju cjevovoda Velesstroy", piše Jutarnji list.

"Kao predsjednik, Perenčević vodi tvrtku koja posluje u sektorima od strateškog značaja za rusku vladu. Perenčević posjeduje ili kontrolira izravno ili neizravno Velesstroy. On izravno ili neizravno upravlja Velesstroyem, koji u ruskom energetskom sektoru posluje u izgradnji naftovoda i plinovoda. Perenčević stoga ima korist i podržava rusku vladu", navodi se na popisu sankcioniranih pojedinaca u Velikoj Britaniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perenčević slovi za jednog od imućnijih Hrvata, a bivši predsjednik Dmitrij Medvedev odlikovao ga je Ordenom prijateljstva. U Hrvatskoj ga se povezuje s turističkom tvrtkom Jadranka d.d. iz Malog Lošinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo