HRVATSKI MILIJARDER TUŽIO KONOBARA KOJI MU JE POPIO PET BUTELJA VINA: / Ako Davoru Lukšiću na vrijeme ne plati 2560 kuna - ide u zatvor!

Image
Foto: PIXSELL

Milijarder konobaru nije oprostio što je popio pet butelja vina pa Dubrovčanin mora u četiri mjeseca platiti 2560 kuna inače će završiti u zatvoru.

25.3.2018.
18:22
PIXSELL
VOYO logo

Danilo D. je između studenoga 2015. i lipnja 2016. popio bocu sorte Majorum Pouilly Fumem, zatim bocu sorte Pur Sang Poully Fume - D. Dagueneau te još tri boce bijelog vina nepoznate sorte. Sva su vina, utvrdio je sud, vrijedna najmanje 2560 kuna, a Danilo ih je najvjerojatnije popio dok je radio u vili Šeherazadi u Dubrovniku koja je u vlasništvu Davora Lukšića.

Zbog krađe pet butelja vina 61-godišnji je Dubrovčanin završio na sudu. Krađu je priznao i ispričao se, a branio se i kako mu je loše imovinsko stanje te kako ima bolesnu suprugu, koja 20 godina nije izašla iz kuće, i dijete s teškoćama u razvoju. Vrijednost popijenih vina želi vratiti, ali je zamolio sud da mu produlji rok otplate jer ih teško može vratiti od svoje plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzimajući u obzir sve olakotne okolnosti, sud je uvažio njegovu molbu. Osuđen je na pet mjeseci uvjetno s rokom kušnje od godinu dana te mu je dao od četiri mjeseca da milijarderu Lukšiću plati 2560 kuna. Ako ih ne isplati na vrijeme, sud može opozvati uvjetnu presudu pa će Dubrovčanin završiti iza rešetaka.

Tijekom tranzicije i privatizacije vilu Šeherezada kupuje bogata čileanska obitelji hrvatskih korijena. Kako piše 24sata, Davor Lederer Lukšić nasljednik je carstva obitelji, čija se vrijednost procjenjuje na 20-ak milijardi dolara, a prema nekim podacima vrijednost njegovih tvrtki u Hrvatskoj je oko 1,3 milijarde kuna. Milijarder nije oprostio svojem bivšem konobaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo