Sjajne vijesti /

Hrvatski inovator predstavio je novi proizvod: Punite svoje uređaje bez korištenja električne energije!

Image
Foto: Facebook

Ivan Mrvoš predstavio je svoj novi proizvod na Smart City sajmu u Barceloni

13.11.2018.
13:34
Facebook
VOYO logo

Ivan Mrvoš, mladi inovator i poduzetnik iz Solina, najpoznatiji je po svojim pametnim klupama koje osvajaju svijet. Danas se na Smart City sajmu u Barceloni predstavio sa svojim novim proizvodom - Monna Cycling Point. To mu je ujedno i prvi novi proizvod nakon pametnih klupa koje su osvojile Hrvatsku i svijet. 

O čemu je riječ?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monna je dizajnirana kao tehnološko rješenje namijenjeno urbanim i ruralnim sredinama bez potrebe za električnom energijom. Uz funkcije punjenja uređaja, Wi-Fi sustava i noćne rasvjete, Monna uz posebno dizajnirane solarne panele omogućuje punjenje električnih bicikala te kompresor i alat namijenjen za popravak bicikala. Ima ugrađene senzore za prikupljanje i analizu podataka putem Dashboarda o broju bicikala, operativnosti različitih komponenti i atmosferskim uvjetima.

Sigurni smo da će ovaj proizvod zasigurno pronaći svoje kupce, jer Ivan je živi dokaz da se upornost isplati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred kraj svoje srednje škole osnovao je tvrtku Include, a sa samo 19 godina Ivan je razvijao strategiju za svoju novu firmu. 

VEZANE VIJESTI:

U svojim počecima nije imao prevelikog uspjeha, jer nije imao financijskih mogućnosti i nitko nije htio kupiti njegove LED stolice. Nakon toga se posvetio fakultetu, a u četvrtom mjesecu 2015. godine Mrvoš je napravio svoju prvu pametnu klupu. Imala je četiri USB ulaza preko kojih je mogla puniti mobitele, mali senzor koji je mjerio temperaturu zraka i aplikaciju preko koje se moglo vidjeti kolika je temperatura kod klupe. Svjetlila je, ali samo u jednoj boji. 

Svoje prve klupe prodao je Sarajevo film festivalu za 66 tisuća kuna. Nakon toga je sve pomalo krenulo. Kupci su se počeli javljati te su prodali par klupa po Splitu i Istri. Do kraja godine prodali su oko 25 klupa te su do kraja godine zaradili ukupno 350 000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj dizajn klupe je unaprijeđivao, a njegova firma pomalo je rasla. Tvrtka je prešla milijunske iznose, a uspjesi se samo nižu. U samo tri godine je tvrtka Include uspješno instalirala više od 900 pametnih klupa na 40 globalnih tržišta u više od 250 gradova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo