HRVATSKI HELIKOPTERI IDU NA REMONT U VELIKU GORICU: /

Sa ZTC-om sklopljen ugovor vrijedan preko 206 milijuna kuna

Image
Foto: Slavko Midzor/24sata

Na današnjoj sjednici Vlade prihvaćen je prijedlog o sklapanju ugovora za remont helikoptera Hrvatskih oružanih snaga s tvrtkom Zrakoplovni-tehnički centar Velika Gorica.

16.11.2017.
12:40
Slavko Midzor/24sata
VOYO logo

Iako se nagađalo da bi hrvatski helikopteri Mi-171Sh mogli na remont u inozemstvo, oni će svoje novo ruho dobiti upravo u Hrvatskoj.

Image
VLADA PRIHVATILA IZMJENE POREZA NA MOTORNA VOZILA: /

Od 2018. velike promjene za sve one koji kupuju rabljene aute

Image
VLADA PRIHVATILA IZMJENE POREZA NA MOTORNA VOZILA: /

Od 2018. velike promjene za sve one koji kupuju rabljene aute

Kako je naglasio pomoćnik ministra financija Željko Tufekčić, Vlada je izdvojila sredstva za kapitalni remont helikoptera koji su iznimno važni za pomoć civilnim strukturama, protupožarnoj zaštiti, akcijama spašavanja i mirovnim misijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Njihova je održivost neophodna za obavljanje zadaća oružanih snaga', istaknuo je pomoćnik ministra financija Tufekčić te dodao kako je u skladu sa zakonom o javnoj nabavi donesena odluka o odabiru za sklapanje ugovora s tvrtkom Zrakoplovni-tehnički centar Velika Gorica.

'Ovim se razvijaju sposobnosti i za daljnjim održavanjem helikoptera što je od iznimne važnosti za Republiku Hrvatsku i za oružane snage. 'kupna vrijednost remonta helikoptera malo je veća od 206 milijuna kuna', naglasio je Tufekčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvođenje radova i plaćanje predviđeno je, kako je dodao Tufekčić, u 2017. godini 96 milijuna kuna, u 2018. godini 60 milijuna kuna i u 2019. godini 50 milijuna kuna.

'Sva sredstva u 2017. osigurana su iz državnog proračuna na pozicijama Ministarstva obrane', kazao je.

'Predložena odluka u funkciji je nacionalnih interesa i održavanja sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Ovi su helikopteri i njihov remont iznimno važni za pomoć i civilnim strukturama i hitni medicinski prijevoz, traganje i spašavanje i u protupožarnoj sezoni. Ovaj posao osnažit će hrvatsko gospodarstvo jer će ga odraditi hrvatska firma Zrakoplovno tehnički centar iz Velike Gorice koji će koristiti usluge od isporučitelja i time se osiguravaju mogućnosti dljanjeg korištenja helikoptera', naglasio je ministar Damir Krstićević.

Vlada je prihvatila ovaj prijedlog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo