odlični rezultati / Hrvatski građani sve spremniji na online kupovinu automobila: Neostar.com zabilježio je čak 515 prodajnih transakcija

Image
Foto: promo

U samo dva i pol mjeseca Neostar.com ostvario je 3,5 milijuna pregleda stranice, i zabilježio 360.000 jedinstvenih korisnika

30.3.2021.
9:08
promo
VOYO logo

Prva hrvatska platforma i online rješenje koje objedinjuje procese kupnje, prodaje i održavanja rabljenih automobila Neostar.com ostvarila je odlične rezultate u prvim mjesecima rada.

Od 15. siječnja do  kraja ožujka 2021., platforma je sakupila više od 3,5 milijuna pregleda stranica te je zabilježeno više od 360.000 jedinstvenih korisnika, a temeljem platforme dogovoreno je 515 prodajnih transakcija za vozila koja imaju jamstvo treće strane, odnosno, Neostara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj je tržište rabljenih automobila čak pet puta veće od tržišta novih automobila, dok je u Europskoj uniji tržište rabljenih tri puta veće. Visok broj pregleda platforme u samo dva mjeseca od lansiranja pokazuje da je  tržište rabljenih vozila u Hrvatskoj spremno za disrupciju kojom se uvode nova pravila u prodaju i kupovinu rabljenih automobila. Odlični početni rezultati rada platforme potvrđuju da hrvatski korisnici i potencijalni kupci rabljenih vozila imaju potrebu za većom sigurnosti kupoprodajnog procesa na tržištu rabljenih vozila, za neovisnom kontrolom automobila koja se prodaju, a posebno za izdanim jamstvom što korisniku u konačnici pruža sigurnost koju svi želimo.

Na platformi korisnici mogu oglasiti prodaju vlastitog vozila, kupiti rabljeno vozilo ili dogovoriti servisnu uslugu. Sve tri usluge osmišljene su na način da korisnicima pruže maksimalnu transparentnost i sigurnost. Svako vozilo na platformi je pregledano od strane Neostar inspektora u 60 ključnih točaka, a sigurnost online prodajnog procesa razvijen je do točke u kojem prodavatelj ne može dobiti novce na račun dok Neostar.com dodatnim pregledom kod isporuke vozila ne verificira da je automobil u jednakom stanju kao i prilikom inicijalnog pregleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kupci automobila mogu uživo provjeriti i testirati vozilo koje su vidjeli na platformi, ali je  proces kupovine vozila moguće obaviti i u potpunosti online. Neostar.com prošlog je tjedna ostvario prvu upravo takvu kupovinu, i to automobila starog 13 godina, a cijeli je proces od početka do kraja u potpunosti realiziran bez fizičkog povezivanja prodavatelja i kupca.  

Image
Foto: promo

Na platformi je trenutno oglašeno 2200 vozila, od sportskih do malih gradskih automobila, a još 900 vozila čeka na provjeru Neoinspektora koji odlučuju hoće li automobil dobiti jamstvo i biti oglašen na platformi. Cilj platforme je korisniku ponuditi što veći izbor provjerenih rabljenih automobila, a svatko može svoj rabljeni automobil staviti na prodaju putem Neostar.com besplatno, uz uvjet da vozilo nije starije od 15 godina ili nije prešlo više od 250.000 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trend prelaska na online kanale prodaje sve je zastupljeniji u svijetu i u Hrvatskoj. U prošloj je godini online prodaja u Hrvatskoj narasla čak 15,5%. Sve je veći broj kupaca prešao na online kupovinu, a platforme poput Neostara mogu osigurati daljnji razvoj ovog modela kupovine uz sve njegove prednosti, kao što su brzina, jednostavnost, transparentnost i sigurnost. Daljnji razvoj online prodaje donijet će inovativne načine kupovanja, a činjenica da se nove platforme razvijaju s korisnikom u središtu znači da će od toga najviše profitirati sami kupci koji će kupovine moći obavljati bezbrižno s povjerenjem u proizvod koji kupuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo