HRVATSKI DESNIČARI IMAJU NAJBIZARNIJU TEORIJU ZAVJERE DOSAD: / Za blokade na Facebooku prozvali poznatog poduzetnika: 'Ovo je poziv na linč'

Image
Foto: PIXSELL

Virtualni rat koji posljednjih dana vlada među Hrvatima dobio je svoj vjerojatno najbizarniji nastavak.

5.12.2017.
14:34
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski poduzetnik SašaCvetojević linčem je nazvao objavu Facebook stranice Hrvatsko iseljeništvo u kojoj stoji da je upravo on odgovoran za brisanje statusa o SlobodanuPraljku na toj društvenoj mreži.

Image
STRUČNJAK O ZAHTJEVU ŽELJKE MARKIĆ: /

'Od jedan do 'U ime obitelji' je to 'U ime obitelji', suludo!'

Image
STRUČNJAK O ZAHTJEVU ŽELJKE MARKIĆ: /

'Od jedan do 'U ime obitelji' je to 'U ime obitelji', suludo!'

Ova daleko najbizarnija epizoda virtualnog rata, koji vlada društvenim mrežama još otkako je Haški sud potvrdio prvostupanjsku presudu šestorici čelnika Herceg-Bosne, počela je jučer. Naime, administratori spomenute desničarske stranice u ponedjeljak su svoje fanove obavijestili da ih je Facebook blokirao i cenzurirao. Za to su optužili hrvatskog poduzetnika Sašu Cvetojevića i to s najbizarnijim obrazloženjem koje uopće možete zamisliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivanje na prvoaprilski članak

Voditelji stranice Hrvatsko iseljeništvo u jučerašnjem su postu optužili Cvetojevića da provodi cenzuru Facebooka u ovom dijelu Europe pozivajući se na prvoaprilski (?!) članak iz 2016. godine u kojem stoji da je Cvetojević postao regionalni direktor u novootvorenom Facebookovom uredu u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Administratori stranice očito nisu uočili datum objave na spomenutom članku, no nisu popustili ni nakon što im je Cvetojević poslao objašnjenje i rekao da se, kako tvrdi, radi o običnoj prvotravanjskoj šali i montiranoj fotografiji sa Zuckerbergom.

'Cilj je širiti mržnju'

Odlučili su otići korak dalje i jutros objaviti novi post u kojem opet prozivaju Cvetojevića da guši slobodu govora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj je širiti mržnju i pronaći neprijatelja. Prokazati krivca, idealno lokalnog. Staviti strelice na njegov vrat (izdužen kao u klokana :)) kako bi se objasnilo koji je taj, likovima koji na slici ne znaju razaznati vlasnika fejsbuka od lokalnog tajkuna obogaćenog javnom nabavom. Poslao sam im i link teksta objavljenog 1. travnja 2016. u kojem je ta 'vijest' objavljena - što sad koriste kao i fotomontažu koju je Dragan Petrić napravio u pet minuta. Oleg i Hrvoje, kao moji 'zamjenici' u nepostojecem FB Hrvatska, pazite se, vi ste sljedeći na redu", napisao je Cvetojević na svom Facebook profilu. Facebook stranica Hrvatsko iseljeništvo i u ovim je trenucima nedostupna pa pretpostavljamo da je ponovno blokirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo