veliki požari / Hrvatski Caritas pozvao građane i tvrtke da pomognu unesrećenima u Grčkoj

Image
Foto: AP

Hrvatski Caritas pozvao je hrvatske građane i tvrtke da pomognu unesrećenima, grčkom Caritasu uputio je 10 tisuća eura žurne pomoći iz Interventnog fonda

27.7.2018.
10:09
AP
VOYO logo

Caritas poziva hrvatske građane i tvrtke koji mogu i žele putem Caritasove mreže solidarno poduprijeti napore u skrbi za stradale obitelji u Grčkoj da novčane priloge uplate na: HR0523400091100080340; poziv na broj 257; svrha uplate GRČKA. U akciju se može uključiti i telefonskim pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa: 060 9010 (cijena po pozivu 6,25 kn, PDV uključen), priopćio je Hrvatski Caritas.

Navodi i kako je odlukom svog predsjednika mons. Josipa Mrzljaka, Grčkom Caritasu uputio žurnu, simbolično "za prvu ruku" novčanu pomoć od 10.000 eura čime se uključio u napore međunarodne Caritasove mreže da za projekte žurne pomoći u požaru stradalim pojedincima i obiteljima osigura najnužnije životne uvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simbolična pomoć, važnija je kršćanska solidarnost

"Premda je to što se materijalnog tiče jedna simbolika s obzirom na veličinu materijalne štete u Grčkoj, mislim da je tu važnija kršćanska solidarnosti, upravo na tragu onoga što papa Franjo iskazuje kada želi pokazati blizinu, kršćansku sućut, molitvenu blizinu. I mi želimo iskazati ponajprije molitvenu blizinu", poručio je  biskup Mrzljak, priopćio je Caritas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskog Caritasa istaknuo je da se zainteresirani u akciju mogu uključiti uplatom novca na račun, telefonskim pozivom na donacijski telefon Caritasa, a vjernici novac mogu dati i u svojim župama. "Prateći dramatične vijesti i potreseni slikama stradanja koje stižu iz Grčke, izražavam duboku sućut stradalima te iskrenu molitvenu blizinu i zajedništvo“, poručio je ravnatelj Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijan Svalina.

Image

Grčka vlada sumnja da su požari podmetnuti

Image

Grčka vlada sumnja da su požari podmetnuti

Grčku su početkom tjedna pogodili najveći požari u posljednjem desetljeću; prema posljednjim podacima odnijeli su najmanje 80 ljudskih života, a 187 ljudi je hospitalizirano, među njima 12 djece. Materijalna šteta je ogromna a potpuni razmjeri štete zbrajat će se mjesecima. Grčke vlasti su objavile da će pogođenim područjima osigurati 20 milijuna eura, a za građane i tvrtke uvesti niz posebnih mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski Caritas već godinama svojim akcijama žurne i razvojne međunarodne pomoći – uz pomoć svih dijelova hrvatskog društva – sudjeluje putem mreže Caritasa Internationalis u zajedničkim Caritasovim akcijama u kriznim situacijama diljem svijeta izazvanima prirodnim katastrofama, sukobima i ratovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo