kod Stare Gradiške / Hrvatske šume moraju zaposleniku platiti odštetu: Izboli ga stršljeni pa završio na Hitnoj

Image
Foto: Shutterstock

Ozlijeđeni je zaposlen kao sjekač, a cijeli događaj odvio se jednoga dana u rujnu oko deset sati kada je naišao na roj stršljena u šumi Međustrugovi. Kako je rekao na sudu, najprije je osjetio dva uboda na glavi te potom i u predjelu prsa. Kolege su mu pomogle u rastjeravanju stršljena

22.2.2023.
9:28
Shutterstock
VOYO logo

Zaposlenika Hrvatskih šuma na radnom mjestu izboli su stršljeni pa je završio na hitnoj, a prema nepravomoćnoj presudi donesenoj u ponedjeljak, 21. veljače, Hrvatske šume moraju mu platiti odštetu u vrijednosti od 582 eura te mu podmiriti 1.000 eura odvjetničkih troškova, prenosi Danica.hr.

Zaposlen kao sjekač, ozlijeđeni je jednoga dana u rujnu oko 10 sati naišao na roj stršljena u šumi Međustrugovi kod Stare Gradiške. Kako je rekao na sudu, najprije je osjetio dva uboda na glavi te potom i u predjelu prsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolege su mi pomogli u rastjeravanju stršljena i odmah smo krenuli prema vozilu jer sam počeo osjećati slabost, teško sam disao i osjećao izuzetan strah", dodao je.

Image
u mjestu vesela /

Blizu Pleternice traktor muškarcu prikliještio nogu

Image
u mjestu vesela /

Blizu Pleternice traktor muškarcu prikliještio nogu

Nalaz medicinskog vještaka dr. Zorana Jukića pokazao je da su mu nakon pregleda na internoj propisali lijek za protuupalno djelovanje, zatim lijek protiv alergijske rekacije te lijek za zaštitu sluznice želuca. Pojasnio je da je riječ o lokalnoj reakciji te da nije bilo znakova teže alergijske rekacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otpušten je uz preporuku uzimanja Claritin tableta 2-3 dana, jednu dnevno. Pacijent je rekao kako je ubrzo nakon uboda osjetio opću slabost, zujanje u ušima, omaglicu, nedostatak zraka i nesvjesticu", kazao je Jukić dodavši da je ozlijeđenom nakon terapije bilo bolje, ali da je bio u strahu da neće preživjeti nakon napada stršljena.

"Može se zaključiti da ga je ubolo desetak jedinki stršljena", rekao je Jukić poručivši da je kod ovakvih izljeda riječ o uobičajenim reakcijama zbog otrova insekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smatra sutkinja, tužitelj je zadobio laku tjelesnu ozljedu te mu je povrijeđeno pravo na tjelesno zdravlje. S obzirom da je riječ o nepravomoćnoj presudi, na nju se mogu žaliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo