Prije prvih vojnika /

Hrvatska vojska vraća se u Vukovar: RTL ekskluzivno zavirio u vojarnu u koju će useliti 85 vojnih inženjera

Za dva dana hrvatska vojska vraća se u Vukovar. Vojarna je spremna - a RTL je eksluzivno zavirio u prostore u koje će se useliti 85 vojnih inženjera.

8.11.2017.
18:16
VOYO logo

Još samo kozmetički radovi i sve će biti spremno za petak i povratak Hrvatske vojske u Grad Heroj.

"Sama vojarna se sastoji od zgrade zapovjedništva, zgrade za smještaj ljudstva, hangara za smještaj vozila te radionice za popravak vozila", izjavio je satnik Josip Bodalec, zapovjednik vojarne "204 brigade HV" Vukovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novim će sobama, na novim krevetima spavati 85 vojnika 204. brigade i to inženjerske satnije koja je do sada bila u Vinkovcima. A u novoj blagavaoni, vojnički će grah posebno prijati vojnicima Vukovarcima. 

"Jako puno će značiti. Znači manje putovanja za samog vojnika, jedna predivna vojarna koja i treba biti u gradu Vukovaru. Puno će značiti i za sami grad Vukovar, kao i za stanovnike Vukovara. Osjećam se ponosno", kazao je razvodnik Jasmin Pilar, 204. brigada HV, inženjerska satnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojarna se prostire na oko 10 tisuća metara. Vrijednost radova iznosi 13,2 milijuna kuna.  A svečano će je otvoriti vrhovna zapovjednica Hrvatske vojske – predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

"Iznimna je čast svakome pripadniku ove postrojbe i svima nama da postrojba dože, živi i radi u herojskom gradu Vukovaru", poručio je brigadni general Siniša Jurković
zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske.

"Uvjeti za smještaj su perfektni, idealni. Ono što ide u konceptu što je ministar najavio ovo je godina vojnika, dočasnika, časnika, ovo je u svakom smislu ispunjenje tog obećanja", smatra brigadni general Denis Tretinjak, zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.

Pa će inženjerska satnija efikasnije obavljati svoj posao. Primarni je onaj borbeni, ali nije jedini:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpora civilnim institucijama. Imali smo krize: Izbjeglice, poplave, potresi, to su prvenstvene zadaće koje provode inžinjerijske postrojbe u mirnodobskim uvjetima", dodaje Bodalec.

Pa jedva čekaju petak. A kod vojske se ništa ne prepušta slučaju. Pedantno, uredno i precizno, poput namještanja vojničkog kreveta, pripremili su se i za useljenje u novu vojarnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Vinkovaca će satnija u petak krenuti pješke prema Vukovaru. A gledajte sad što je inženjerija: točno su izračunali da će ih do jedne točke izaći 23 kilometra, 7 metara i 14 centmetara...

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo