OSUDILI NASILJE / Hrvatska Vlada oglasila se o nemilom događaju u Grčkoj. Plenković izrazio sućut grčkom premijeru

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Očekuju da se istraže sve okolnosti i da se sankcioniraju oni koji su odgovorni za navijačke obračune, smrt i ozljeđivanje drugih navijača. 'Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ateni u stalnom je kontaktu s grčkim vlastima, a u vezi s 80-ak privedenih hrvatskih državljana', priopćila je Vlada

8.8.2023.
15:06
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

O nemilom događaju u Grčkoj oglasila se i Vlada Republike Hrvatske koja je najoštrije osudila navijačko nasilje i huliganizam u Ateni koji su doveli do tragedije u kojoj je preminuo jedan mladi Grk čijoj obitelji Vlada izražava sućut.

Kako su izvijestili na svojoj službenoj internetskoj stranici, hrvatski je premijer Andrej Plenković nazvao grčkog premijera Kyriakosa Mitsotakisa te osudio nasilje i izrazio sućut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakvo navijačko ponašanje predstavlja negaciju sporta, koji promiče fair-play, toleranciju i respekt sportaša. Umjesto održavanja kvalifikacijske utakmice za najelitnije nogometno natjecanje Ligu prvaka, između hrvatskog i grčkog prvaka, GNK Dinama i AEK-a, svjedočimo stravičnim scenama iz Atene gdje dio navijača čini štetu hrvatskom nogometu. Ujedno, onemogućavaju sve druge navijače koji u pristojnom i civiliziranom ozračju žele pratiti nastupe hrvatskih klubova i Hrvatske nogometne reprezentacije", poručila je Vlada.

Image
STRAVIČNI PRIZORI /

VIDEO Ovo su snimke tučnjave iz Grčke! Bacali su baklje, kamenje... Imali su i improvizirane palice

Image
STRAVIČNI PRIZORI /

VIDEO Ovo su snimke tučnjave iz Grčke! Bacali su baklje, kamenje... Imali su i improvizirane palice

Dodali su da očekuju da se istraže sve okolnosti i da se sankcioniraju oni koji su odgovorni za navijačke obračune, smrt i ozljeđivanje drugih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ateni u stalnom je kontaktu s grčkim vlastima, a u vezi s 80-ak privedenih hrvatskih državljana", zaključila je Vlada.

Podsjetimo, u izgredima koji su se sinoć dogodili u Ateni između navijačkih skupina dviju momčadi, preminuo je jedan mladi Grk. Utakmica između Dinama i AEK-a trebala se odigrati u utorak, 8. kolovoza u 20:45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: 'Posvuda krv, smeće, ostaci bengalki... Ovo je mjesto incidenta u Grčkoj'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo