OREŠKOVIĆ SE NAPOKON OGLASIO O BREXITU: / 'Žalimo, ovo je najveći udarac EU-u'

Image
24.6.2016.
17:02
VOYO logo

POZNATI ANALITIČARI ZA NET.HR O POSLJEDICAMA BREXITA: ‘Velika Britanija postaje mala, a EU će biti Velika Njemačka’

"To je, međutim, danas činjenica na kojoj će morati počivati i kratkoročni i dugoročni potezi ove zajednice. Nesumnjivo je to najveći udarac jedinstvu Europe od samih njezinih začetaka, a za nas posebno osjetljivo pitanje u trenutku kad se radi na proširenju Europske unije na susjedne zemlje", poručili su iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učinit ćemo sve da posljedice Brexita i za Hrvatsku budu što manje

Ističu da će Vlada u suradnji sa svim ostalim Vladama zemalja članica, učiniti sve što je u njezinoj moći da Europska unija, koja svakako ima što naučiti iz ove britanske poruke, ostane snažna i jedinstvena. Poručili su da će učiniti i sve što je moguće, u okviru svojih ovlasti, da posljedice Brexita i za Hrvatsku budu što manje.

"Ne smijemo zaboraviti da Europska unija nikada nije bila samo splet strogih pravila i paragrafa, kako nam se ponekad, tijekom dugog postupka pristupanja moglo učiniti, nego je uspješno oživotvorenje plemenite ideje o miru i suradnji nakon višestoljetnih sukoba na njezinu tlu. Ništa se u tome nije promijenilo ovom odlukom britanskih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerujemo da će Ujedinjena Kraljevina ostati dobrim i korektnim partnerom Europskoj uniji, a visoki ciljevi ujedinjene Europe, Europe zajedničkoga rada, sigurnosti i stabilnosti i dalje nemaju alternative", stoji u priopćenju.

NAJVEĆI ZAGOVORNIK BREXITA PRIZNAO DA JE PREVARIO BIRAČE I LAGAO: ‘Da, pogriješili smo…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo