još nije kasno! / Hrvatska uvjerljiva, uzbuđenja ne manjka! Uključite se i pratite SP na RTL Televiziji i RTL Playu

Image

Nakon četiri kola po skupinama A i C, odnosno tri kola po skupinama B i D, najvaažnije nam je da Hrvatska igra (!), igra jako dobro

16.1.2019.
17:30
VOYO logo

Prva četiri kola grupa A i C, odnosno tri kola grupa B i D, svjetskog rukometnog prvenstva su iza nas i ponudila su nam podosta raznolikih uzbuđenja. Ono što nam je najvažnije, Hrvatska igra (!), igra jako dobro. 

Hrvatska je prvenstvo otvorila protiv Islanda i nakon dosta mučenja i traženja tijekom utakmice ipak velika 4 gola prednosti (31:27) i velika 2 boda. Potom su uslijedila dva škakljiva dvoboja u koje su naši reprezentativci ušli krajnje koncentrirano i oba završili s velikom prednosti (Japan – 35:27; Makedonija 31:22).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prolazak u drugi krug je osiguran, a ispred Hrvatske su još dva kola prvog kruga, onaj manje bitan protiv Bahreina (Bahrein ne prolazi u drugi krug pa bodovi iz tog susreta ne utječu na nastavak natjecanja) i jedan od presudnih za prolazak u polufinale, protiv Španjolske koja je kao i Hrvatska na 100%-tnom učinku.

Snimke i najbolje trenutke utakmica Hrvatske pogledajte OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveška, Danska i Švedska su također zasad neokrznuti, a „pravi“ dvoboji za njih tek počinju.

Detaljniji pregled reprezentacija i susreta po grupama pogledajte ispod rasporeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva grupna faza završava 17. siječnja nakon čega slijedi dan odmora za sve reprezentacije. Drugu grupnu fazu 12 najboljih reprezentacija nastavlja od 19. do 23. siječnja dok ostalih 12 reprezentacija u istom periodu igra doigravanje za plasman. Polufinalne utakmice su na rasporedu 25. siječnja, a utakmica za 3. mjesto i finale 27. siječnja. 

Kompletno prvenstvo moći ćete pratiti uživo na programima RTL i RTL2 te online putem RTLplaya!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve snimke utakmica će biti dostupne na RTLplayu potpuno besplatno!

*Putem RTLplaya možete UŽIVO gledati programe RTL, RTL 2 i RTL Sport (i RTL Kockica).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. kolo – 16.1.2019.
Grupa B 15:30 Japan vs. Island RTL 2
18:00 HRVATSKA vs. Bahrein RTL
20:30 Makedonija vs. Španjolska RTL
Grupa D 15:30 Angola vs. Argentina
18:00 Mađarska vs. Egipat
20:30 Katar vs. Švedska RTLplay

5. kolo – 17.1.2019.
Grupa A 15:30 Brazil vs. Koreja RTLplay
18:00 Njemačka vs. Srbija RTL 2
20:30 Francuska vs. Rusija
Grupa B 15:30 Bahrein vs. Japan
18:00 Makedonija vs. Island RTLplay
20:30 Španjolska vs. HRVATSKA RTL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa C 15:00 Čile vs. Saud. Arabija
17:30 Austrija vs. Tunis
20:15 Danska vs. Norveška RTLplay
Grupa D 15:30 Egipat vs. Angola
18:00 Katar vs. Argentina
20:30 Švedska vs. Mađarska

Sve dostupne snimke utakmica pogledajte na RTLplayu potpuno besplatno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimke GRUPA A https://play.rtl.hr/grupa-a-sp2019-p_12863

Snimke GRUPA B https://play.rtl.hr/grupa-b-sp2019-p_12865

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimke GRUPA C https://play.rtl.hr/grupa-c-sp2019-p_12867

Snimke GRUPA D https://play.rtl.hr/grupa-d-sp2019-p_12869

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregled reprezentacija po grupama

Grupa A (Mercedes-Benz Arena, Berlin)

Favoriti grupe, Francuska i Njemačka odigrali su sinoć jednu pravu, mušku, čvrstu rukometnu ljepoticu. Osim što su dvije reprezentacije podijelile bodove, zaključak večeri je bio da je Njemačka ponovno rukometna sila sposobna igrati sa svima. Nijemci su počeli utakmicu vodstvom, a golovi su se mukom zabijali. Sredinom poluvremena koje je obilovalo čvrstom igrom u obrani Nijemci su se uspjeli odlijepiti na +3 (najveća razlika na utakmici), a u do sučevog zvižduka razlika se smanjila na +2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silovito su ušli Francuzi u drugo poluvrijeme i izgledalo je kao da Nijemci više ne mogu držati korak. Francuzi su preuzeli vodstvo i u narednih 10ak minuta utakmice u kojima su se Nijemci ipak uspjeli vratiti u prednost, padao je gol za golom. U posljednju minutu Nijemci su ušli s prednosti čak 2 gola, ali pogrešnim i nestrpljivim odlukama u napadu dopustili su Francuzima posljednji napad 20ak sekundi prije kraja i samo 1 gol razlike. Sve se svelo na ponovljeno izvođenje faula na 9 metara tri sekunde prije kraja koje je silovitim udarcem uspješno izveo Timothey N'Guessan te postavio konačni rezultat. Njemačku su vanjske linije vodile kroz utakmicu dok je sjajni francuski srednji vanjski Mahe skupio 9 pogodaka. Obje reprezentacije su izborile drugi krug i još je samo za vidjeti tko će im se pridružiti te koliko će koja reprezentacija bodova prenijeti.

U grupi A se nazire i najveće iznenađenje prvog kruga prvenstva – Brazil. S Njemačkom se u drugom kolu nisu mogli nositi (34:21), u prvom su kolu poprilično namučili Francusku (22:24). Zato su priredili pravi spektakl u naredna dva kola porazili su reprezentativnu vrstu Srbije rezultatom 22:24 i potom Rusiju rezultatom 25:23. Brazilu je preostao susret s Korejom, a s nova 2 boda bi se plasirao u drugi krug (Rusiji je preostao susret s Francuskom)!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Grupa A

Grupa B (Olympiahalle, Munich)

Stanje u grupi B se odvija kao što smo i predvidjeli, Hrvatska je prva tri utakmice odigrala na visokoj razini i jedino što je preostalo, osim manje bitne utakmice s Bahreinom, je utakmica s direktnim konkurentima za polufinale, Španjolcima. Španjolska je kao i Hrvatska u prva tri susreta skupila svih 6 bodova, a osim našeg međusobnog susreta danas će igrati i protiv Makedonije (20:30, RTL i RTL uživo na RTLplayu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim stanja na tablici jednako je važno spomenuti da su svi u hrvatskoj izbornoj vrsti zdravi i spremni za nastavak natjecanja, uz to nadamo se da će se danas najvažniji igrači i odmoriti u susretu s Bahreinom (18:00, RTL Sport na RTLplayu)

Japan i Bahrein su s tri poraza bez šansi za prolazak, a po svemu sudeći Island i Makedonija će oboje u međusobnom omjeru u zadnjem kolu pokušati izboriti drugi krug. Za pretpostaviti je da će u taj susret ipak Island ući s treće pozicije (sljedeći susret igraju danas protiv Japana; 15:30, RTL Sport na RTLplayu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Grupa B

Grupa C (Jyske Bank Boxen, Herning)

Danci su već u prvih pola sata nastupa na prvenstvu dali do znanja koliko ozbiljno pristupaju svakoj utakmici kada su ostavili Čile na samo 4 pogotka. Ništa manje ozbiljni nisu ni Norvežani koji su čak dvaput zabili 40 ili više pogodaka (Saud. Arabija - 40 i Čile - 41). Ususret posljednjem kolu grupe Danska i Norveška imaju po 6 bodova i po +60 gol razliku. Statistika nam sama po sebi dovoljno govori kakav nas susret iščekuje sutra u 20:15 (RTL Sport na RTLplayu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ususret posljednjem kolu Tunis se nalazi na trećem mjestu s 4 boda dok je Austrija na 4. mjestu s 2 boda i za nju će postojati minimalne šanse da u direktnom srazu s Tunisom izbori prolazak dalje. Bez šansi za prolazak su ostali Čile i Saudijska arabija koji će natjecanje nastaviti u President's Cupu za plasman.

Image

Grupa C

Grupa D (Royal Arena, Copenhagen)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupinu D predviđeno predvodi Švedska (6 bodova u tri utakmice) koja će se u naredna dva kola susresti s Mađarskom i Katarom (20:30, RTL Sport na RTLplayu), reprezentacijama s najvećim šansama za drugi krug te ćemo tek onda moći vidjeti pravu snagu ove vrste. Mađarska s bodom manje prati Šveđane prema drugom krugu, a jedini izgubljeni bod su ostavili već u prvom kolu i dvoboju s Argentinom. Danas bi u susretu s Egiptom trebali potvrditi prolazak u drugi krug. U posljednjem kolu će snage odmjeriti upravo dvije navedene reprezentacije tako da se poredak u grupi D itekako može promijeniti.

Katar, koji nije ni preslika Katara od prije par godina, Egipat i Angola imaju po 2 boda te skupa s Argentinom (1) zatvaraju skupinu neizvjesnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Grupa D

Besplatno gledaj live stream utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. samo na RTLplayu!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo