kupnja dronova / Hrvatska u zadnje vrijeme stvarno dobro posluje s Izraelom, čak i kad su im tvrtke optužene za korupciju

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Istraga protiv tvrtke Aeronautics od koje Hrvatska kupuje dronove otvorena je u srpnju 2017. godine

15.5.2018.
16:32
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i zamjenik predsjednika uprave tvrtke Aeronautics Daniel Eshchar potpisali su Ugovor o nabavi besposadnog zrakoplovnog sustava za potrebe kontrole ribolova.

Ministarstvo poljoprivrede provelo je otvoreni postupak javne nabave besposadnog zrakoplovnog sustava (BZS) za potrebe nadzora i kontrole ribolova. Najbolji ponuđač bila je izraelska tvrtka Aeronautics.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, tvrtka Aeronautics u Izraelu pod istragom za korupciju. Kako je pisao Jeruzalem post, predmet istrage bio je posao koji su sklopili, kako su naveli iz policije, sa "značajnim neimenovanim kupcem". Ta je istraga otvorena u srpnju 2017. godine, a mjesec dana prije izraelsko ministarstvo obrane pokrenulo je istragu nad Aeronauticsom jer su izveli tzv. samuoubilački napad dronom na lokaciji na kojoj se nalazila armenska vojska. Tvrtka je te optužbe demantirala. 

Vrijednost ponude izraelske tvrtke jest 4.879.633,00 eura, a financirat će se iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, a ministar Tolušić kazao je kako se radi o najvećoj i najznačajnijoj stavci u modernizaciji sustava nadzora i kontrole ribarstva do 2020. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem Ministarstvu obrane koje će nam pomoći logističkom podrškom i upravljanjem opremom, a o čemu smo već potpisali sporazum. Sustav ćemo za kontrolu ribarenja koristiti preko 60% vremena, a u ostalo vrijeme bit će na raspolaganju kao potpora zaštiti i spašavanju na moru, zaštiti od požara itd. A dobra vijest je i da nam EU pokriva 70% troška investicije", kazao je ministar Tomislav Tolušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo