HRVATSKA PREUZELA PREDSJEDANJE EUROPSKOM UNIJOM: / 'Mislim da je to velika čast, velika odgovornost i velika prilika'

Image

'Ovo biti prilika da se ponovno pokaže da smo centar ozbiljnih događanja', hvali se predsjednica turističke zajednice Zagreba

1.1.2020.
22:11
VOYO logo

"Mislim da je to velika čast i velika odgovornost za Hrvatsku i velika prilika da se pokažemo cijelom svijetu u najboljem svjetlu", rekao je Zvonimir Frka Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade, povodom preuzimanja predsjedanja EU.

"Službeni početak predsjedanja bit će obilježen 9.siječnja, no Zagreb obilježava preuzimanje europske palice. Pod hrvatskom palicom idućih 6 mjeseci održat će se više od 1500 događaja. Iz turističke zajednice poručuju da je Zagreb za sve događaje spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo biti prilika da se ponovno pokaže da smo centar ozbiljnih događanja, da će ovih 6 mjeseci svjetla biti uperena u Zagreb, da ćemo imati priliku pokazati ono najljepše od Zagreba, što uistinu Zagreb i zaslužuje", rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo u Zagrebu bit će više od 165 sastanaka

Samo u Zagrebu bit će više od 165 sastanaka. Onaj najvažniji je summit u svibnju na kojem će se raspravljati o EU proširenju. Uoči tog sastanka Tonino Picula imenovan je izvjestiteljem Europskog parlamenta za preporuke o Zapadnom Balkanu.

"U idućih 2 do 3 mjeseca trebao bih doista napraviti jednu objektivnu analizu evolucije postojećeg modela pregovaranja kandidatkinjama i vidjeti što se može od nekih novih prijedloga integrirati", rekao je Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. siječnja u Zagreb na dva dana dolazi cijeli sastav Europske komisije. Hrvatska pošta izdala je prigodnu marku, a zgrada Nacionalne i sveučilišne knjižnice, gdje će se održati većina događaja, već je u znaku EU predsjedanja. Baš kao i jedan niskopodni tramvaj.

U razgovoru za RTL Danas predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka Petešić rekao je kako je sve spremno za hrvatsko predsjedanje Europskom unijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo