Hrvatska povlači Jaffa kekse iz trgovina!

17.3.2011.
19:02
VOYO logo

Na temelju zajedničkog dogovora Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, provedena je analiza uzoraka Jaffa keksa od Crvenke te je utvrđeno je da su keksi zdravstveno ispravni.

No, rezultatima analiza uzoraka polipropilenske ambalaže (prozirne folije) utvrđena je prisutnost benzofenona u nedopuštenim koncentracijama. Premda ovog trenutka ne postoji rizik za zdravlje potrošača, primjenjujući mjere predostrožnosti naređeno je povlačenje i opoziv Jaffa keksa s tržišta Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrđeno je da je benzofenon migrirao iz kartonske kutije kao sekundarne ambalaže na polipropilensku foliju koja predstavlja primarnu ambalažu, odnosno u direktnom je kontaktu s keksima.

Polipropilenska folija je funkcionalna barijera i gotovo je nepropusna, no dugim stajanjem potencijalno postoji mogućnost migriranja benzofenona na hranu. Iz tog razloga su primijenjene mjere predostrožnosti i naređeno je povlačenje i opoziv keksa s tržišta, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102230819006 arti-201102250279006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo