Hrvati bijesni / Kašnjenja pošiljki uzela maha: Hrvatska pošta ima važnu obavijest uoči blagdana

Samo kroz sortirnicu pošte u Velikoj Gorici na dan prođe i 80 tisuća pošiljki, ali obeshrabruju slučajevi iz Pule i Ogulina gdje je pronađeno 450 neisporučenih paketa. Zbog prigovora inspekcija je Hrvatsku poštu posjetila čak 95 puta u tri godine

5.12.2023.
10:01
VOYO logo

Paketi putuju, ali ne stižu uvijek na odredište, pa je inspekcija posjetila Hrvatsku poštu 95 puta u posljednje tri godine. Josipa Đerek, viša stručnjakinja za pravne poslove HAKOM-a, pojasnila je o kakvim se propustima radi. "Prvi propust odnosi se na ostavljanje obavijesti bez pokušaja osobne dostave preporučenih pošiljki primateljima. Drugi propust bio je ostavljanje veće pošiljke izvan kućnih sandučića, čime je ugrožena tajnost pošiljaka", rekla je Josipa Đerek, javlja Danas.hr.

Nije isporučeno u propisanom roku

Treće, pošiljke i paketi nisu isporučeni u propisanom roku od sedam radnih dana, što građane ne iznenađuje. Albijan iz Zagreba komentira: "Čekam ga dugo, išao sam slati prigovor jer je još uvijek nije stigao. Sad kažu da je u sortirnom centru". Tea dijeli svoje iskustvo: "Suprug je mjesecima čekao, išao je ponovno slati prigovore, ali je uz teške borbe uspio doći do pošiljke. Drugi put je opet poslano, i tada je stiglo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SIJEVALE ŠAKE /

Poštar se napio, otvorio torbu i gostima u birtiji počeo dijeliti nepodijeljene mirovine: Oni se otimali za novce, pa se potukli

Image
SIJEVALE ŠAKE /

Poštar se napio, otvorio torbu i gostima u birtiji počeo dijeliti nepodijeljene mirovine: Oni se otimali za novce, pa se potukli

Jedan ljutiti građanin predlaže ukidanje pošte. Unatoč brojnim pozivima, e-mailovima i upozorenjima HAKOM-a i poštanskih inspektora, propusti se nisu uklonili, a pošta je dobila kazne od 102 tisuće kuna. Josipa Đerek iz HAKOM-a navodi: "Prva kazna od 70 tisuća kuna odnosi se na propust isporuke preporučene pošiljke iz međunarodnog prometa. Drugi slučaj je isporuka preporučene pošiljke unutarnjeg prometa, dok je treća kazna izrečena zbog odbijanja dostave podataka inspektorima, što je rezultiralo kaznom od 12 tisuća kuna."

Sve to pokazuje da slučajevi iz Pule i Ogulina, gdje je pronađeno 450 neisporučenih paketa, nisu izolirani incidenti. Glasnogovornik Hrvatske pošte, Krešimir Domjančić, ističe: "Radi se o 450 prije svega pisanih pošiljki, računa i pisama, dok Hrvatska pošta dnevno obavi milijun uručenja kroz 2000 poštara na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imaju više od 1000 poštanskih ureda u 800 naselja. U sortirnici u Velikoj Gorici radi 600 radnika u tri smjene i svaki dan kroz njihove ruke prođe 80 tisuća pošiljki. Unatoč problemima, Hrvatska pošta uvjerava da će sve pošiljke za blagdane biti dostavljene, a većih problema neće biti.

Pošiljke će stići, može biti manjih kašnjenja, ali sve će biti na visokoj razini, uvjerava Domjančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo