HP OTKRIO / Poštari koji nisu dostavili 450 pošiljki dobili su otkaz, a direktori poštanskih ureda paprene kazne

Domjančić je rekao da, kada su u pitanju poštari, sankcije mogu ići od onih blagih, poput usmene opomene, preko pisane opomene pa sve do izvanrednog otkaza ugovora o radu

22.11.2023.
22:58
VOYO logo

Poštari koji krajem kolovoza nisu uručili 450 pošiljki dobili su otkaz, otkrio je za RTL Krešimir Domjančić, glasnogovornik Hrvatske pošte. Zbog toga su direktori iz Ogulina i Pule dobili kazne od dvije tisuće eura. Također, oboren je rekord glede Crnog petka. Prošlogodišnji rekord iznosio je 100 tisuća paketa, a već u utorak ih je u sortirnici u Velikoj Gorici bilo 90 tisuća.

Domjančić je rekao da, kada su u pitanju poštari, sankcije mogu ići od onih blagih, poput usmene opomene, preko pisane opomene pa sve do izvanrednog otkaza ugovora o radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Te odluke su već donesene, određeni ljudi koji su tada bili, a radi se o slučaju iz kolovoza ove godine, dakle, već nisu u sustavu Hrvatske pošte", otkrio je. "Za dio pošiljaka se mora reći da doista nije kriva Hrvatska pošta, nisu krivi ni ti poštari. Radi se o pošiljkama koje su ili pogrešno adresirane ili pošiljatelj i nisu ažurirali adrese, a onda kada dođe novi poštar ili kada se na rajonu dođe raditi zamjena tada se oni mogu voditi samo onime što piše na pošiljci. I tada, u slučaju kada poštar koji poznaje dobro rajon, poštar koji dobro zna gdje koji koji korisnik živi, on to može iznijeti bez problema. Međutim, novi poštari ili poštari na zamjenama mogu se voditi isključivo adresama i tada nisu u mogućnosti te pošiljke dostaviti", dodao je.

Image
SIJEVALE ŠAKE /

Poštar se napio, otvorio torbu i gostima u birtiji počeo dijeliti nepodijeljene mirovine: Oni se otimali za novce, pa se potukli

Image
SIJEVALE ŠAKE /

Poštar se napio, otvorio torbu i gostima u birtiji počeo dijeliti nepodijeljene mirovine: Oni se otimali za novce, pa se potukli

'Poremećaji' u ljetnim mjesecima

Na pitanje, je li takvih slučajeva bilo i ranije, Domjančić je kazao da je ovo prvi put da je HAKOM izrekao novčanu kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je prvi put da je HAKOM izrekao novčanu kaznu odgovornoj osobi u Hrvatskoj pošti zbog prekoračenja roka. Mi smo tijekom kolovoza pa i srpnja imali određenih lokaliziranih poremećaja u dostavi. Međutim, to je sve sada stabilizirano i sustav jako dobro funkcionira", kazao je, dodajući da pod "poremećajima" misli na nedostatak radne snage u ljetnim mjesecima na Jadranu i u Istri.

"Onda u tim slučajevima, kada su poštari novi, kada ih moramo zamijeniti, može doći do kratkoročnih poremećaji što znači kašnjenja pošiljke", pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekord za Crni Petak

Za dva dana je i Crni petak uskoro stižu i blagdani. Hoće li građani dobiti svoje pakete na vrijeme?

"Kao što vidite oko nas paketa ima jako puno. Prošle godine smo oborili rekord koji je iznosio 100 tisuća pošiljaka, a već jučer znači, par dana prije Crnog petka smo imali 90 tisuća pošiljaka u sortirnici tako da očekujemo opet rekordne količine. Mi smo za te količine spremni. Sustav je stabilan i građani mogu biti sigurni da će njihove pošiljke doći na prave adrese", poručio je Domjančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo