USPJEH BIOGRADSKOG BRODOGRADITELJA / Hrvatska polupodmornica postala hit na Maldivima: 'Maštao sam da je jednom isporučim na ovakvo mjesto'

Image
Foto: Agena Marin

Podmornica je u dijelovima otpremljena na dalek put, a ondje su je djelatnici Agene Marin dočekali i sastavili u tamošnjem brodogradilištu

22.4.2016.
16:43
Agena Marin
VOYO logo

Inovativna polupodmornica biogradskog brodograditelja Agena Marin već neko vrijeme turiste na 30-ak lokacija diljem Jadrana vodi u impresivno razgledavanje podmorja. No, sada će u vožnji u ovom hrvatskom proizvodu moći uživati i turisti na Maldivima.

Naime, maldivska tvrtka Universal Enterprises otkupila je prepoznatljivi crveni SemiSUBMARINE za 12 putnika za potrebe svog turističkog resorta na otoku Kuramathi, doznaje Zadarski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podmornica je u dijelovima otpremljena na dalek put, a ondje su je djelatnici Agene Marin dočekali i sastavili u tamošnjem brodogradilištu. A sada osposobljavaju posadu koja će polupodmornicom upravljati.

"Kada sam tek započinjao graditi polupodmornicu, maštao sam da je jednom isporučim na ovakvo mjesto. Naime, podvodni svijet Maldiva je toliko bogat i šarolik, da se neprekidno izmjenjuju jata riba, kornjače, raže, a vidljivost doseže dubinu od 15 metara. U jednom trenutku su uz podmornicu plivala četiri morska psa, što je za nas s Jadrana bio zaista nesvakidašnji prizor", kaže za Zadarski.hr direktor Agene Marin MladenPeharda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, vijest o otkupu ove polupodmornice toliko se brzo proširila Maldivima da je još jedna tamošnja konkurentska tvrtka odlučila kopirati ovaj potez pa će tako još jedan hrvatski proizvod uskoro ploviti maldivskim vodama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo