Što se događa na Bajakovu? / Hrvatska policija nije puštala 20 srpskih buseva preko granice? 'Policajac je rekao: Imam ja razloge'

Image
Foto: PIXSELL, arhiva, Twitter

Hrvatska policija gotovo četiri sata nije puštala više od 20 srpskih autobusa da prijeđu granicu

26.4.2019.
9:35
PIXSELL, arhiva, Twitter
VOYO logo

Što se to događa na hrvatsko-srpskoj granici? Prije nekoliko smo dana izvijestili o kaosu koji vlada na Bajakovu, a kojeg uzrokuju kamioni koji čekaju i do 10 sati te nerijetko granicu prelaze preko manjih prijelaza. Na taj način ugrožavaju sigurnost stanovnika okolnih mjesta koji strahuju za djecu koja se nerijetko igraju na ulicama. 

Sada pak i srpski mediji pišu o kaosu. Navode kako je hrvatska policija sinoć na graničnom prijelazu Batrovci - Bajakovo gotovo četiri sata nije puštala više od 20 srpskih autobusa da prijeđu granicu. Broj turističkih autobusa koji su čekali na ulaz u Hrvatsku je za više od dva sata premašio 20, navode srpski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blic piše kako je policija zabranila putnicima da stoje pored autobusa i prijeti im kaznom od 5.000 kuna (670 eura).

Putuju u Italiju

Navodno je riječ o putnicima koji uglavnom putuju u Italiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opći dojam putnika koji mahom putuju u Italiju za Uskršnje praznike je da hrvatska policija to radi namjerno. I dalje nema naznaka kada će autobusi nastaviti putovanje. Hrvatska policija ne daje nikakva objašnjenja i odbija bilo kakvu komunikaciju", napisao je Nebojša Radović na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policajci ponovo uteruju putnike u autobuse i prijete da neće biti dopušten ulazak u Hrvatsku, iako više od tri sata autobusi stoje na prijelazu", napisao je Radović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kasnijem je tvitu dodao kako je policajac predstavniku putničke agencije jednog od autobusa rekao da ima on svoje razloge zbog kojih ih ne pušta. Potom je vozaču naredio da zatvori vrata autobusa i da putnike ne pušta van.  

Policajci ponovo uteruju putnike u autobuse i prete da neće biti dozvoljen ulazak u Hrvatsku, iako više od tri sata autobusi stoje na graničnom prelazu #fail@tvpinkonline@Blic_onlinepic.twitter.com/RVdj4SLRqS

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo