država dala poticaje / Hrvatska nudi puno više od mora i obale: mala seoska gospodarstva u unutrašnjosti za svakog se turista bore - kvalitetom

Kako bi se više orijentirali baš na turiste, onima s najboljim raspisanim projektima Ministarstvo turizma isplatilo je poticaje, po principu pola-pola

21.7.2016.
21:01
VOYO logo

Na natječaj ministarstva turizma, javilo se nekoliko manjih privatnih imanja iz područja seoskog turizma, a njih 23 dobila su 25 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Kako bi se više orijentirali baš na turiste, onima s najboljim raspisanim projektima Ministarstvo turizma isplatilo je poticaje, po principu pola-pola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo konkretno aplicirali s projektom za uvođenje bike friendly standarda za naše goste", kaže Janko Kezele, voditelj imanja u Graberju Ivaničkom kojemu je država dala 50.000 kuna, a 50.000 kuna je uložio vlasnik. 

U srcu Istre, kraj Pazina, nalazi se još jedno malo privatno gospodarstvo koje je dobilo poticaj od države - seosko imanje Ograde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gosti koji dolazi tu često borave i 8 do 10 dana i oni žele tu iskusit nešto novo, recimo ja radim više radionice tjestenine i ti je ovak više druženje kroz neku igru", kaže Davorka Šaina, vlasnica OPG-a Ograde, dok njezin suprug vodi radionicu gradnje istarskog suhozida.

Standard za goste, uvjeravaju domaćini, ovdje je nerijetko puno veći nego na obali – jer na njih teško da će netko tek tako naletjeti – oni se moraju boriti za svakog turista – a najbolja reklama im je dobra riječ onih koje su ugostili. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo