HRVATSKA MORA PLATITI 600.000 KUNA ODŠTETE: / Prije 10 godina gol je pao na djevojčicu i ubio je, bio je postavljen na državnom zemljištu

Image
Foto: Ilustracija: Željko Mršić/24sata

Sud je utvrdio kako država nije poduzela ništa kako bi spriječila tragediju te dosudio plaćanje odštetu od 600.000 kuna ožalošćenoj obitelji

20.11.2019.
21:10
Ilustracija: Željko Mršić/24sata
VOYO logo

Prije deset godina na nogometnom igralištu u Lužanu kod Varaždina, gol je pao na 11-godišnju djevojčicu. Unatoč naporu liječnika, preminula je u Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu. Zbog nesreće je kazneni postupak protiv vodstva Općine Gornji Kneginec pokrenut na Općinskom sudu u Varaždinu.

No, tijekom tog postupka je utvrđeno kako je zemljište državno, a ne općinsko. Uz to je utvrđeno kako su golove na livadi samoinicijativno postavili mještani. No, sud je utvrdio kako je obitelj stradale djevojčice zbog nesreće pretrpjela duševnu bol koju osjećaju i danas. Zbog toga je kaznio državu te naložio isplatu odštete od 600.000 kuna, javlja 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Republika Hrvatska nije poduzela nikakvu radnju u cilju učvršćenja ovih golova koji su se nalazili na igralištu, a na način da isti ne predstavljaju opasnu stvar, a kao što je to bio gol čija je gornja stativa prilikom rušenja pala na tijelo pokojne. Naprotiv, u konkretnom slučaju se može zaključiti da tuženik u odnosu na pitanje ove opasnosti nije vodio baš nikakvu brigu o predmetnoj nekretnini", stoji u obrazloženju presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo